Ulciorul cu pătărănii

Sute de români prădaţi de moş Nicolae

În acest an Moș Nicolae i-a lăsat pe mulți români cu un gust amar în gură. La fel ca și în anii trecuți românii au așteptat să primească dulciuri și cadouri de la moșul blînd și darnic. Fiind un an de criză au făcut rost de ciorapi mai largi și mai trainici pe care i-au agățat la vedere, iar unii chiar au lăsat ușa deschisă peste noapte.

”Moșul mi-a promis că îmi va aduce în dar un frigider” mărturisește cu lacrimi în ochi unul dintre păgubiţi. ”M-am gîndit că nu o să încapă pe horn așa că am lăsat ușa întredeschisă. Dimineața am găsit casa aproape goală. În decursul nopții mi-a dispărut televizorul, computerul, banii ascunși sub saltea și alte lucruri de valoare.”

Sute de români din toată țara au avut aceeași surpriză neplăcută în noaptea dintre 5 și 6 decembrie. ”Se pare că avem de-a face cu o acțiune bine organizată” au declarat reprezentanții poliției. ”O acțiune de asemenea amploare desfășurată simultan în mai multe județe necesită pregătire specială, doar cineva ca Moș Nicolae ar fi putut să o ducă la bun sfîrșit”.

Se pare că în acest an de criză moșul a luat calea ilegalității și a luat în loc să dăruiască. Poliția este însă pe urmele sale. Moș Nicolae este de astăzi în urmărire generală conform următoarelor semnalmente: moș bătrîn cu barbă lungă și albă, nas roșu, desagă mare în spinare și toiag în mînă.

Toți cei care observă persoane care se potrivește acestor semnalmente sunt rugați să sune neîntîrziat la numărul de urgență 112. Se oferă recompensă.

sursa imaginii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button