Ulciorul cu pătărănii

Cum mi-am dat seama că soția s-a ardelenizat

Discuție de seară în familia Albu după un week-end petrecut la o cabană în Alpii românești din județul Alba (dacă nu ați fost încă la Piatra Secuiului, vă recomand), finalizat cu un bob gulyaș la fel de românesc cu smântână, salată de ceapă roșie la Conacul Secuiesc.

Eu: Ce fain a fost la cabană! 2 zile fără internet, fără Facebook și fără computer: asta da cură de dezintoxicare! Ne-am dezintoxicat de internet, dar am compensat cu mâncare și băutură. Of, nu credeam că pot mânca așa de mult.

Dumitrița: Mno…

Eu:  Un singur regret am: îmi pare rău că a fost puțină zăpadă. Dacă ar fi nins mai mult, puteam merge să ne dăm cu sania și să ne bucurăm mai mult de iarnă. Oricum, a fost fain. Ne-a prins bine aerul rece și proaspăt de munte.

Dumitrița: Mno…

Eu: Ce bine că a fost cald în cabană! Ai văzut ce ger a fost noaptea? Se pare că în următoarele zile va fi cod galben de frig în toată țara. În Cluj vom avea și -12 ˚C. Să ne îmbrăcăm gros când ieșim din casă.

Dumitrița: Mno… (după o pauză) Curăță, te rog niște usturoi și freacă pâinea aia prăjită. Dar să freci feliile pe ambele părți.

Eu: De ce neapărat pe ambele părți?

Dumitrița: Cum adică de ce? Așa se face la noi în Ardeal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button