Ulciorul cu pătărănii

Și miniștrii beau cîteodată…

Un fenomen ciudat a început să ia amploare în Republica Moldova: din ce în ce mai mulți moldoveni urcă băuți la volan. Fenomenul este cu atît mai straniu cu cît moldovenii nu sunt cunoscuți în lume ca mari consumatori de alcool.

Totul a pornit de la consilierul ministrului culturii care a fost găsit în trafic în stare de ebrietate. Acesta a refuzat testul de alcoolemie și l-a chemat în apărare pe superiorul său, ministrul culturii, domnul Boris Focșa, care a sosit neîntîrziat la locul faptei la fel de aghezmuit ca și subalternul său.

„Nu există cultură fără băutură”, ar fi declarat conform unor surse neconfirmate domnul Focșa în timp ce se muta de pe locul șoferului pe cel din dreapta. În scurt timp la volan a urcat soția ministrului care a condus mașina de la locul faptei.

Acest incident a generat o nouă modă, din ce în ce mai mulți șoferi urcă beți la volan și refuză controlul etilotestului. ”Da ce, eu-s mai prejos ca ministru?” întreabă amețiți șoferii în timp ce se mută pe locul mortului și-și cheamă soțiile în ajutor.

Cazuri similare au fost înregistrare izolat și în România. Autoritățile române s-au arătat îngrijorate de acest trend. ”Singura soluție este să nu le lăsăm pe femei să urce la volan” a declarat un reprezentant al poliției rutiere. E singura cale prin care putem stopa acest fenomen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button