Ofuri cotidiene

Și cîinii sînt oameni…

oameni-si-caini

Probabil că vi se pare ciudat titlul. Să știți însă că expresia nu-mi aparține. Au spus-o niște cercetători americani care au studiat timp de 4 ani modul de funcționare al creierului canin. Iar concluzia la care au ajuns sună cam așa.

Cîinii sînt capabili de emoții. Se pare că modul în care percep ei lumea îi asemănă destul de mult cu copiii mici. Între timp Parlamentul României a aprobat legea care impune eutanasierea cîinilor fără stăpîn după un anumit termen.

O să mă abțin să comentez legea, vreau să spun doar că mi se părea mai bun proiectul care prevedea doar posibilitatea eutanasierii și oferea autorităților locale libertatea de a acționa în funcție de realitățile din localitate (proiect respins de Curtea Constituțională prin 2008).

Ceea ce vreau să evidențiez însă e modul în care a fost percepută această lege de societate. Dobitocul de rînd a dedus că are voie să omoare cîinii vagabonzi și s-a pus pe treabă cu o cruzime greu de imaginat. Unii le-au pus otravă în mîncare și i-au lăsat să moară în chinuri sub privirile trecătorilor.

Alții i-au atacat cu bîte și pietre. Cel mai grav caz dintre toate a avut loc în București unde niște criminali au mutilat un cățel tăindu-i maxilarul… ca să nu muște. Vă spun sincer, cînd am văzut poza mi s-a făcut negru în fața ochilor.

Îmi plăcea să cred că în secolul 21 nu mai există brute capabile de asemenea atrocități, dar realitatea ne arată altceva. Probabil că acești monștri cu două picioare nu au auzit de legea protecției animalelor…

… și că e o diferență enormă între a eutanasia un cîine și a-l supune unor asemenea chinuri. Aștept în continuare să văd măcar un român pedepsit pentru că a maltratat un animal, deși sînt conștient că va trebui să aștept mult și bine.

Pînă la urmă totul se întîmplă
pe măsura sufletelor noastre
într-o Românie în care
nimeni nu-și mai măsoară pașii…

Sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button