Printre cuvinte

Rime, prime și suspine 2

... continuarea articolului precedent

Comercianții își freacă bucuroși mîinile. Fiți vigilenți, bărbaților! Imediat e 1 aprilie, paștele ortodox și catolic, ziua muncii în care nu muncește nimeni, ziua copilului (căci în fiecare femeie sălășluiește un copil). Apoi se încălzește.

Înfloresc florile, se înmulțesc putorile. Crește coltele și ceva în plus (mai ales la bărbați). Ieșim pe terase, baruri, cafenele și scandaluri, doamne ah ce viață mai aveam (zice Irina Log In).

Vine vara, bine-mi pare n-am parale în buzunare, dar trebuie. La mare la soare, la grătare unde fetițele sunt…ăăă… bucătare. Și imediat e toamnă, iar toamna se numără bobocii, puicuțele și se reînnoiesc garderobele. Alți bani, altă plăcere. După care vine pe neprins de veste ca-n poveste gingle bells, ziua ei de naștere sau ziua numelui. Mai magic de atîta nu se poate.

Vă închipuiți voi, dragi femei, cîte trebuie să țină minte un bărbat. Asta pe lîngă evenimentele marcante din cuplu de genul: ziua în care ne-am cunoscut, ziua primei întîlniri, ziua primului sărut, aniversarea, ziua în care ne-am certat prima/a doua/a treia dată și echivalentele zile de împăcare, ziua în care ne-am hotărît să facem dragoste, una în care aproape că am făcut-o și, în sfîrșit, cea în care am și reușit etc.

Așa că vă rugăm, măcar acum, cu ocazia acestei perioade magice din an – fiți mai indulgente și iertați-ne dacă mai uităm să vă aducem din cînd în cînd flori pentru că în sufletul nostru, noi, bărbații, vă iubim și vă apreciem…

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button