Ofuri cotidiene

Un sucevean a construit din banii proprii primul metru de autostradă din Moldova

Autostrăzile nu sunt o prioritate pentru clasa politică din România. Acest lucru e deja o certitudine. La 30 de ani de la Revoluție s-au construit în total vreo 800 km de autostradă în România. Cam atât avea Polonia acum 13 ani.

Nici un centimetru din acești 800 nu sunt în zona Moldovei. Supărat pe lipsa de interes a autorităților, omul de afaceri Ştefan Mandachi a decis să ia atitudine și a construit simbolic, în judeţul Suceava, primul metru de autostradă din Moldova.

Lucrarea a fost realizată cu o echipă de specialitate de 17 muncitori în 7 ore și a costat 4500 euro, pe care Ștefan i-a plătit din banii proprii. Prin comparație, autoritățile au construit cei  6.5 km de autostrada București-Ploiești în… 11 ani.

Tot în semn de protest faţă de lipsa autostrăzilor, Ştefan Mandachi a anunţat că pe 15 martie, de la ora 15, va întrerupe activitatea în toate cele 40 de fast-fooduri Spartan din ţară, precum şi la celelalte afaceri pe care le deţine.

El speră că gestul său va fi urmat şi de alţi oameni de afaceri din România. De 2 ani ieșim în stradă ca să protestăm împotriva politicienilor ticăloși care parazitează acest popor. Poate că a venit momentul pentru un nou tip de protest.

P.S. Ştefan Mandachi a subliniat că gestul său este unul personal, că nu face politică şi nu este membrul vreunui partid. Omul pur și simplu vrea autostrăzi în țara sa.

Sursă monitorulsv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button