Ofuri cotidiene

Pînă la alegeri românii urăsc politicienii, după se urăsc întrei ei

pastita-rosie-pastila-albastra

A trecut mai bine de o săptămînă de la primul tur de scrutin. Și dacă în diaspora voința românilor pare să fie destul de clară, în țară lucrurile continuă să fie tulburi. N-am mai văzut o Românie atît de polarizată și de încrîncenată de la ultimul referendum ce viza demiterea lui Traian Băsescu.

Atunci ori erai băsist împuțit, ori susțineai coaliția glorioasă. Acum ori ești cu Ponta unificatorul, ori îl urăști de moarte. Cale de mijloc nu există. Ce mi se pare ciudat e că pînă la alegeri eram cam toți de acord că politicienii sînt corupți.

Odată cu alegerile prezidențiale însă s-au redeschis vechile răni. Pînă la alegeri românii urau politicienii, acum românii se urăsc întrei ei. Mai ales că mass media ne încurajează din plin în acest sens. Așa că hai să împărțim harta României în două: albastru și roșu. Alege pastila care îți place!

Vestea proastă știți care e: niciuna din ele nu e bună. Nu are rost să ne mințim. La noi nu există o stîngă adevărată și nici o dreaptă adevărată. Sînt doar niște grupuri de oameni care vor puterea pentru a se îmbogăți. Din punctul meu de vedere pe 16 noiembrie avem două opțiuni

Putem alege să perpetuăm același sistem corupt și ineficient în care ne bălăcim de 25 ani sau să mizăm pe schimbare și să sperăm că Iohannis și cei din spatele lui sînt potriviți pentru a o produce. Nu de alta, dar în politică lucrurile sînt rareori ceea ce par.

Ah, mai este și opțiuna în care stăm acasă, dăm a lehamite din mînă și-i lăsăm pe celalți să ne decidă viitorul. Nu de alta, dar e mai simplu și mai la îndemînă.

De-o fi una, de-o fi alta, ce vă propun eu este să facem cu toții un pas în spate, să mai tăiem din discursul acesta plin de ură și să nu ne lăsăm manipulați atît de ușor de cei care ne bagă pe gît discursuri siropoase și hărți viu colorate.

Dar mai ales să mergem la vot. Așa cum este el, votul e cam singurul mijloc prin care putem decide viitorul președinte al României. Parcă ar fi păcat să ne batem joc de acest drept.

Sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button