Ulciorul cu pătărănii

Perle culese de la elevii mamei mele în clasele primare

Mama a lucrat aproape 40 ani în învățământ. Jumătate din această perioadă a fost învățătoare la clasele primare. Vă dați seama câte perle a auzit de la elevi de-a lungul anilor în școală?!

Fiind inspirată, a notat o bună parte din năzdrăvăniile pe care le auzea de la copii. Zilele trecute am răsfoit împreună colecția sa de perle și ne-am amuzat copios de trăsnăile de acolo. Puteți găsi o parte din ele în ceea ce urmează.

Mama primește o felicitare de 8 martie din partea unui elev cu următorul text: „Doamnă învățătoare, să fiți sănătoasă și să învățați bine la școală!”

Marcela se apropie de învățătoare la recreație și-i întinde o felie de pâine cu dulceață mușcată într-o parte (pe timpuri acestea erau merindele pe care le luat copiii la școală).


„Mulțumesc, zice mama, dar mie nu mi-i foame. Mai bine mănânc-o tu”. „Ah, eu nu v-am dat pâinea s-o mâncați ci s-o țineți. Vin s-o iau înapoi după ce mă joc”.

La începutul anului școlar un elev din clasa a 2-a este trimis la școală cu un buchet de flori pentru învățătoare. „Mamă, de ce să-i dau flori la învățătoare? Ea nu e capră să mănânce flori. Hai mai bine să-i dau o ciocolată!”

Compunere scrisă de un elev în clasa a 3-a: „Mișa o iubea pe Mihaela, iar eu o iubeam pe Valerica. La recreație ne fugăream după ele. Valerica mi-a tras cu o creangă în cap. De atunci nu o mai iubesc”.


Alt elev la aceeași compunere: „La noi a venit o colegă nouă de clasă. Eu mă uitam la ea și o iubeam. Dar am văzut că nu învață bine și de atunci nu o mai iubesc”.

Mama o dojenește pe Cristina: „Ieri ai citit așa de bine textul, iar azi nu mai știi să-l citești. Ce s-a întâmplat?” „Doamnă învățătoare, răspunde colega ei de bancă, Cristina e ca găina – o zi se ouă, o zi nu”.

O elevă vine cu întârziere dimineața la lecție vopsită cu ruj în jurul gurii. „Doamnă învățătoare, am întârziat pentru că am căzut jos, m-am lovit și mi-a curs sânge din buză”.

Elevii merg să facă fotografii pentru tabla de onoare (un panou unde apar cei mai buni elevi). O elevă spune: „Azi trebuie să mergem să ne fotografiem pentru tabla înmulțirii”.

Sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button