Printre cuvinte

O minune obișnuită

buburuza in toiul ierniiÎntr-o zi friguroasă de iarnă într-un orășel din România a avut loc o minune. Era o dimineață obișnuită în care norii rari cerneau o ninsoare ca în poveste, iar soarele își trimitea razele ascuțite asupra pămîntului.

Minunea s-a produs pe neașteptate, așa cum se întîmplă de cele mai multe ori, într-un loc ca oricare altul. După o noapte de ger cumplit cineva a deschis larg geamul că să admire orașul înzăpezit de la înălțimea celor patru etaje.

Iarnă a invadat înfometată aerul cald din interior, iar el a întins mîna încercînd să prindă din zbor un fulg de nea. Fulgul i s-a așezat cuminte în palmă, iar alături de el a apărut de undeva o buburuză. Clipi de cîteva ori fără să-i vină să creadă. Nu era nu vis!

O ființă roșie cu puncte negre îi mîngîia degetele şi apoi podul palmei încercînd să-și dea seama unde a aterizat. De unde venise această ființă a soarelui și cum de rezistase în gerul cumplit de afară? Era vorba fără doar și poate de o minune, una care ți se întîmplă doar de cîteva ori în viață.

A închis geamul și a așezat-o cu grijă pe masă. Buburuză-ruză zboară pe o frunză a început el să îngîne și pentru cîteva clipe s-a simțit teleportat în copilărie, pe vremurile cînd totul părea posibil. Buburuza a fluturat de cîteva ori din aripi și a aterizat pe computer. S-a plimbat agale pe monitor apoi pe tastatură.

Spune-le să nu uite niciodată, i-a zis ea în cele din urmă. Să deschidă ochii și să vadă minunile care îi înconjoară la fiecare pas. Soarele răsare chiar şi după cea mai neagră noapte. Spune-le să nu-și piardă niciodată speranța. Visele devin realitate dacă ai curajul să crezi…

El i-a urmat sfatul și a scris un articol modest pe care l-a publicat pe blog, după care s-au așezat amîndoi la geam și au început să aștepte venirea primăverii…

One Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button