Ulciorul cu pătărănii

Nepotul, iahtul și mezelurile

mezeluri-carnat

Am un nepoțel care-i mare amator de cîrnaț. De fiecare dată cînd vine la noi în ospeție și stăm la masă, prima farfurie pe care-o ochește este cea cu mezeluri. Parcă-l văd cum ia o felie de pîine, pune pe ea una de cîrnaț, deasupra alta de cașcaval, iar la final decorează totul cu un contur roșu de ketchup.

După asta mai mănîncă și alte bucate dacă mai are loc, cîrnațul însă este cel mai important. Așa de important încît concurează uneori și cu desertul. Nu m-aș mira așadar ca acesta să fi fost unul din primele cuvinte pe care le-a gîngurit cînd era bebeluș: ma-ma, ta-ta, pa-pa… cîr-naț 🙂

Zilele trecute ne uitam împreună la televizor cînd am auzit o știre despre Vladimir Putin care ar avea un iaht extraordinar de luxos estimat la 25 de milioane de dolari. Deodată îl văd pe nepoțel cum se încruntă concentrat, cum își îndoaie pe rînd degețelele, calculînd parcă ceva extrem de complicat.

La un moment pare că se dă bătut, mă trage de mînecă și exclamă cu un amestec de bucurie și entuziasm: uaaa, douăzeci și cinci de mi-li-oa-neee!!! Tu îți dai seama cît cîrnaț poți cumpăra de banii aceștia!!!

Sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button