Ofuri cotidiene

Moldova nu mai e demult a mea și nici a noastră…

„La mulți ani, Republica Moldova – țara mea frumoasă!” Asta obișnuiesc să-și spună basarabenii pe 27 august, ziua în care sărbătoresc obținerea independenței. Din păcate adevărul este mult mai trist.

Moldova nu mai e demult a mea și nici a noastră. Moldova e țara corupților și a oligarhilor, a hoților care o căpușează an după an. A primarilor condamnați și urmăriți de Interpol care conduc în continuare orașe fără vreo problemă și a politicienilor a căror scop sunt doar banii și puterea.

Moldova e țara din care s-a făcut cel mai mare jaf din istoria recentă și pentru care nimeni nu a fost pedepsit. Moldova e țara din care oamenii pleacă cu sutele în fiecare lună: oftează, pleacă și nu se mai întorc. Moldova e țara în care copiii cresc fără părinți și învață dragostea de la televizor sau de pe internet.

Moldova nu mai e demult independentă – o fi fost poate pe vremea lui Ștefan, dar acele vremuri sunt demult apuse. Între timp ne-am obișnuit cu mizeria și sărăcia, cu dezinformarea, duplicitatea și prostia și am uitat cum să găsim calea spre lumină.

De ziua independenței ți-aș ura „la mulți ani”, dragă Moldova. Pentru că ești țara în care m-am născut și pentru că te mai iubesc. Din păcate nu mai ești demult independentă, nu mai ești demult a mea și nici măcar a noastră…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button