Limba noastră cea română


Astăzi în Moldova sărbătorim Limba Noastră – un eveniment singular şi oarecum ciudat. Nu ştiu dacă există o altă ţară în lume care sărbătoreşte oficial un astfel de eveniment. Ironia sorţii este că noi nici măcar nu ştim ce sărbătorim – care limbă, a cărui popor ? Confuzia este explicabilă din moment ce nici Constituţia ţării nu stipulează clar care este numele limbii oficiale în ţărişoara noastră dragă.

Limba Noastră este cea moldovenească pentru tovarăşii aflaţi până mai ieri la conducere, cea rusă, ucraineană sau găgăuză pentru ceilalţi 30% din populaţia ţării. Doar o mică parte din noi îi ştiu numele adevărat şi au curajul să-l rostească: limba noastră este limba română, aşa a fost şi va fi întotdeauna indiferent ce se va întâmpla.

Şi chiar dacă am împânzit-o cu rusisme, am scuipat-o şi am batjocorit-o plini de vanitate şi indiferenţă, ea nu ne-a întors spatele, ci aşteaptă răbdătoare s-o redescoperim, ca un părinte pe care nu l-ai mai vizitat demult. Nu lăsa ca ziua de azi să devină doar o altă ocazie pentru a ieşi la bere cu prietenii. Iubeşte limba în fiecare zi, pentru că ea este cea mai mare bogăţie a unui neam.


1 comentariu

  1. Sigla e absolut bestiala :))) Demna de un popor intr-o perpetua criza de identitate.

    Cum ți se pare acest comentariu? Thumb up 0 Thumb down 0

Scrie un răspuns

Scrie răspunsul pentru a comenta *