Ofuri cotidiene

Klaus a dus cuvântul „lent” la alt nivel

Se știe că ardelenii sunt mai molcomi din fire. Toată lumea face glume pe seama acestui lucru. Totuși, mi se pare că președintele Iohannis e prea lent chiar și pentru un ardelean. Și-o să vă dau 3 exemple.

1. Aseară președinte a anunțat că nu va da curs propunerii făcute de Ministrul Justiției de a o revoca pe Laura Codruța Kovesi. Ce surpriză! Iată o decizie pe care a anticipat-o probabil și femeia de serviciu de la Palatul Cotroceni.

Președintelui i-au trebuit 2 luni să se hotărască. Știu sigur că-s 2, pentru că îmi amintesc clar cum stăteam în seara de Valentine’s day lipiți de televizor și ne uitam la conferința de presă susținută de procurorul șef al DNA (asta zic și eu romantism).

2. Anul trecut pe la mijlocul lunii martie Iohannis anunța intenția de a organiza un referendum pentru a întreba românii dacă sunt de acord ca persoanele condamnate să nu mai poată ocupa funcții publice. 8 luni mai târziu, prin noiembrie, președintele amintea că nu a renunțat încă la această idee.

Iată că a trecut 1 an. Președintele încă nu s-a hotărât. Nu-i bai, avem timp. Care-i graba? Nu e ca și cum coaliția de guvernare ar modifica legile țării de la o lună la alta (apropo, una din legile modificate se referă exact la procedura de organizare a consultărilor populare).

3. La începutul acestui an domnul Iohannis a ținut un discurs prin care a anunțat că acceptă candidatura Vioricăi Dăncilă pentru funcția de prim-ministru. Discursul a fost transmis live și la EuropaFM. Partea interesantă abia acum începe.

Sistemele de radio sunt dotate cu un mecanism de siguranță care se declanșează atunci când se întrerupe emisia. Președintele a făcut o pauză așa de lungă în timpul discursului său încât aceasta a activat sistemul. Rezultatul îl puteți asculta mai jos.

Amu ziceți și voi că nu am dreptate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button