Lanul cu pixeli

Jinul negru de la Cobani – trei zile de doliu

vin negru de la cobani moldovaRevin anul trecut din Moldova la Baia Mare după sărbătorile Pascale cu două genţi grele cu un conţinut ridicat de vin made in Cobani, negru ca pana corbului, așa cum îmi place mie. Vinul de la Cobani are deja o reputație în comunitatea de basarabeni din Maramureș.

Prin urmare organizez o întrunire cu doi experți plenipotențiari, reprezentanți din zonă, pentru a certifica proprietățile curative ale acestei licori minunate. Întîlnirea decurge cu succes și din vin rămîn doar dungile negre de pe sticlele de Gura Căinarului.

A doua zi mă sună unul dintre experți ca să-mi dea verdictul final. ”Andrei, tu de ce nu m-ai prevenit?” începe el din prima. ”Vrei să faci moarte de om? Îţi imaginezi, mă trezesc azi dimineață și ca să încep ziua bine, mă duc la toaletă cu nevoi din alea… care durează mai mult.”

”Cînd să mă ridic de pe colac, era să mor. Mă uit în toaletă și văd totul negru. M-am speriat de era să fac pe mine.” ”Daaa, am uitat să menționez acest detaliu” îi răspund eu îndată. ”Stai liniștit, o să treacă în aproximativ 3 zile.”

”Există desigur și o cale mai rapidă” încerc eu să-l liniștesc. ”AN-TI-DO-TUL! Singurul care anihilează culoarea neagra a jinului negru de la Cobani – vinul ALB de la Cobani de la tata din beci, butoiul de lîngă perete. Deci, ce zici: ești dispus să aștepți 3 zile sau organizăm încă o reuniune de urgență?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button