Printre cuvinte

În Umbra Marionetelor

Scurte pasaje din a treia carte din seria Umbrelor, a şaptea din totalul celor 8 cărţi care formează epopeea Ender scrisă de Orson Scott Card:

Acesta e sensul vieții: bărbatul să-și găsească o femeie, femeia să-și găsească un bărbat, o creatură cât mai diferită, și apoi să facă împreună copii sau să-i aibă în orice alt mod, dar să-i crească și să-i privească făcând același lucru, generație după generație, astfel ca atunci când vor muri să știe că vor fi permanent o parte din marea rețea a vieții.

Este moștenirea noastră genetică. Nu numai dorința sexuală […] și nici dorința de a avea copii […] Nu, e o foame mai adâncă de a găsi o persoană de celălalt sex, acel sex diferit și înspăimântător, și de a avea o viață împreună. (pag. 96-97)

Singurii oameni care cred că copiii sunt lipsiți de griji sunt cei care au uitat de propria copilărie. (pag. 112)

– Dacă fericirea noastră este scopul lui Dumnezeu […] de ce atât de puțini dintre noi sunt fericiți?
– Poate că Dumnezeu vrea să avem parte numai de fericirea pe care o putem găsi singuri. (pag. 214)

Avea nevoie ca pământul să fie viu în jurul ei, totul verde, toată fotosinteza să aibă loc în public, fără nici o urmă de modestie. Lucruri care mănâncă soare și beau ploaie. (pag. 360)

2 Comments

  1. Bune citate. Mi-a plăcut mai ales acesta: „- Dacă fericirea noastră este scopul lui Dumnezeu […] de ce atât de puțini dintre noi sunt fericiți?
    – Poate că Dumnezeu vrea să avem parte numai de fericirea pe care o putem găsi singuri. (pag. 214)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button