Ofuri cotidiene

Împăratul nebun și cei 3 fii tăntălăi

În poveștile românești împăratul are întotdeauna 3 feciori. Așa e schema logică. Primul născut are prioritate și este cel dintâi pus la încercare, atunci când vine sorocul. Degeaba, pentru că se întoarce acasă înfrânt. Bietul, nu are nicio șansă.

Pur și simplu nu există în folclorul nostru vreo poveste în care fratele mai mare câștigă. Apoi vine rândul fratelui mijlociu. Același rezultat. Ce să-i faci?! Așa e scenariul, este nevoie de 2 încercări eșuate pentru una reușită.

Altfel nu ai cum să-l pui în evidență pe fratele cel mic: mezinul, underdog-ul, cel căruia nu-i dă nimeni vreo șansă. Și când acolo, să vezi minune. Tocmai el este cel care salvează poporul de năcaz. Cam așa e PSD cu prim-miniștrii, doar că invers.

La noi împăratul e hoț și nebun de putere, iar mezinul este de fapt o fiică proastă și fudulă care încurcă merele cu perele și UE-ul cu Pakistanul. Iar poporul e prea needucat și nepăsător ca să-și dea seama ce se întâmplă la palat.

Și-au încălecat pe-o șa și-au furat țara așa. Iar noi vom trăi într-o țară coruptă și săracă până la adânci bătrâneți (am tăiat cuvântul adânci, pentru că nu-i sigur că le apucăm dacă mai taie cârmuitorii de la sănătate și pilonul 3). Sfârșit.

Sursă img

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button