Printre cuvinte

I. L. Caragiale sărbătorit de Google la 160 ani


Astăzi se împlinesc 160 de ani de la naşterea lui Ion Luca Caragiale. Dramaturg, nuvelist, pamfletar, poet, director de teatru, comentator politic şi ziarist român, I. L. Caragiale este fără îndoială unul din cei mai importanţi scriitori din literatura română.

Cunoscut mai ales pentru piesele sale, acest Moliere autohton este scriitorul care a adus umorul la rang de artă în spaţiul românesc, comediile sale fiind astăzi la fel de actuale ca şi acum 100 de ani. Bravo Google! La mulţi ani, maestre!

2 Comments

  1. „Astazi”….. esti SIGUR?
    Cum vine a zis comentatorul George, „mda.. avem si noi cativa autori mari si nici acestia nu stim sigur cand s-au nascut… La fel e si cazul cu Eminescu…”.
    Si chiar nu stim: http://tudorvisanmiu.wordpress.com/2012/01/30/paradoxul-ion-luca-2-wikipedia-profeseaza-corectitudinea-precum-caragiale-muzica-si-enescu-teatrul-sau-vice-versa-google-tu-esti-sculptorul-brancusi/
    Semnat, un monser care iubeste corectitudinea calendaristica 🙂

  2. S-am pardon, monşer Tudor! Aici e vorba de trădare din partea Wikipedia şi Google! Nu e vorba că am ceva împotrivă. Să fie trădare, dar să ştim şi noi 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button