Povești la minut

Glume și dileme pascale #poveștilaminut

În acest an, pentru mine Paștele a venit la pachet cu câteva descoperiri neașteptate. Vă invit să le citiți în cele ce urmează alături de 3 povești la minut surprinse acasă, dincolo de Prut.

– Consătenii mei au fost așa de bucuroși că Hristos a înviat și în acest an, încât, pe lângă tradiționale focuri pascale, au tras și focuri de artificii.

– Am aflat că există colinde pascale. Iată, așadar o nișă neexploatată ce poate fi o mină de aur. Oare unde se află următorul Hrușcă al sărbătorilor de Paște?

– La slujba de înviere preotul din sat a vorbit despre valorile periculoase ale occidentului: political correctness și libertatea înțeleasă greșit. Nu m-am așteptat.

–   Am citit un articol din care reiese că focul haric se aprinde numai la ortodocși, că acesta „s-a supărat” pe catolici pentru că i-au contestat autenticitatea. Oare de unde știe focul haric când să se aprindă dacă Paștele pică în fiecare an într-o altă zi?

Și vameșii glumesc

În drum spre casă, vama Costești, autocar aproape plin. Vameșul ne privește cu ochi bănuitori: „Aveți ceva de declarat?” Liniște. Câțiva clatină negativ din cap. Cineva sforăie.

„Nimic de declarat? Nici măcar probleme financiare? Dileme existențiale? Probleme în dragoste? Nimic? E plin autocarul de studenți și ei nu au nicio problemă.”

Le face cu ochiul studentelor din primul rând. Acestea chicotesc. Vameșul se îmbunează pe loc și ne lasă să trecem mai repede. Se pare că zâmbetul e calea spre orice inimă.

Aifoane, colțuni și meniuri pascale

Sâmbăta dinaintea Paștilor, un orășel mic și gri din nordul Moldovei. Mii de oameni grăbiți aleargă să facă ultimele cumpărături înainte de sărbători. Intrarea în piața alimentară e anunțată de un afiș vechi cu vopseaua cojită.

Lângă el stă în antiteză unul modern ce ne îndemnă să „încercăm perfecțiunea noului iPhone”. Sub el, o doamnă cu tenul măsliniu vinde ciorapi. „Fetelor, hai la coool-țuuuni! Fime-iești, bărbă-tești, copchilă-rești! Șinspriși lei 2 părechi…”

Nu departe se întâlnesc doi bărbați. Primul e cu plasele pline, celălalt mai puțin.

Primul: Hai, noroc! La cumpărături?

Al doilea: Da, la cumpărături.

Primul: Îi, buuun. Ce-i în meniu anul ista? Pește ai luat?

Al doilea: Pește n-am luat…

Primul: Da carne ai cumpărat?

Al doilea: Nu, nici carne.

Primul: Măi, tu nu cumva ești vegetarian?

Al doilea: Nu, eu-s pensionar.

Jurământul și bărbăția

Reportaj la canalul Moldova 1 despre armată și jurământul depus de soldați. Un comandant, vizibil emoționat, declară în fața reporteriței:

„Jurământul de credință față de patrie trezește și întărește bărbăția printre soldați”.

Sursă img

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button