Povești la minut

Povești din Cluj în luna iubirii #povestilaminut

Când autobuzul destramă relații

Autobuzele noi din Cluj-Napoca destramă relații și bagă sfadă în așternut mai ceva ca scenariștii care fac poveștile din telenovele sau din filmelele indiene. Autobuzul 25, seară. Urc și surprind o conversație pe care o fetișcană, probabil studentă, o avea la telefon cu iubitul său.

„Da, iubi! Știi că mi-e dor de tine. Abia aștept să te văd”. Și dă-i cu dulcegării și declarații siropoase, după care vine momentul culminant al poveștii noastre. „Da’ ce să fac, continuă ea alintată. Uite, sunt acasă. Trebuie să fac curățenie în apartament și parcă nu am chef”.

Moment în care sistemul audio din autobuz anunță clar și răspicat: „Urmează stația Iulius Mall”. Anunțul a prins-o așa de nepregătită, încât a uitat să coboare.

Un cuplu ce se concentrează pe vocale

Autobuzul 24B, 2 studente povestesc în fața mea.

Prima: „Ai văzut? Razvan are iubită. Tipa e din secuime și nu vorbește aproape deloc româna”.

Cealaltă: „Aha. Iar el e din Cluj și nu știe boabă maghiară. Cum naiba se înțeleg?”

Prima: „Vorbesc în engleză. E foarte ciudat. Oricum, ei sunt în faza aceea a relației în care nu vorbesc prea mult. Se concentrează mai mult pe vocale… dacă înțelegi ce vreau să zic”.

Și au început să râdă amândouă ca apucatele.

Iubire cu fasole și ciolan

Piața volantă din Gheorgheni. La intrare stă o bătrânică ce îndeamnă oamenii să cumpere ultima pungă cu fasole care i-a rămas. Se apropie de ea un bătrânel fercheș cu pălărie și adidași.

„Io, ți-o cumpăr, doamnă, dar nu de milă, ci pentru că-mi ești simpatică. Și numai dacă vii la mine și mi-o servești cu ciolan, ceapă și un deț de pălincă!” o abordează el direct. Doamnă râde rușinată și silabisește că „ioi, nu poci, că am bărbat acasă”.

„Aveți bărbat? No, nu-i bai! Apoi spuneți-i că de ce i-i frică, de aia nu scapă!” După care s-a îndreptat din șale și a pornit mai departe prin piață.

O brașoveancă în Cluj

Autobuzul 5, lume multă, spațiu liber puțin. Un domn se ține cu mâna dreaptă de o bară de sus. În fața lui e o doamnă. „Coborâți la următoarea?” o întreabă el. Doamna dă negativ din cap, se uită în jur și își dă seama că nu are unde să se ferească.

Așa că își lasă capul în jos, se apleacă din spate și plonjează pe sub brațul bărbatului care face un pas în față, ținându-se în continuare de bara de sus. După această manevră se uită unul la celălalt amuzați și ușor rușinați, la care domnul zice:

„No, dacă aveam un ptic de muzică dansam și o brașoveancă!”

Sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button