Ofuri cotidiene

Gînduri răzlețe

– Pe autocarul Cluj-Chișinău, în fața mea au urcat doi români reveniți de la muncă din străinătate. Pe la jumătatea drumului treceau la a doua sticlă de Unirea. Au făcut scandal, am înjurat și au făcut mizerie. Pînă în momentul în care s-a apropiat de ei un rus zdravăn cât casa și le-a spus ceva. Scandalagii nu știau deloc rusește. Dar din acel moment n-au mai scos un sunet. Ca să vezi cum funcționează comunicarea intra-națională.

– Am trecut pentru prima dată vama Sculeni în calitate de om cu dublă cetățenie. Ce bine e să nu te ia nimeni la întrebări legat de unde mergi, cît stai și care e scopul vizitei. Noroc că mi-am făcut pașaport de tip nou, cu cip. Altfel aș fi fost nevoit să stau ca toată lumea și să aștept ca agentul vamal să-mi tasteze numele căutînd literele pe tastatură ca bucățile de carne în ciorba de tăieței.

– Din nou Crăciun fără zăpadă. Parcă nici nu-ți vine să colinzi când afară e noroi și plouă. Am împodobit bradul, același brăduț artificial pe care îl am de 15 ani. Mă gândesc câte vieți conifere am salva dacă fiecare din noi am avea astfel de brazi. Mai este desigur și opțiunea bradului în ghiveci. Soluții se găsesc, dorință să fie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button