Ofuri cotidiene

Ghiță, Vasile și domnul Roto

„Vasîli! Uăi, Vasîli! Ie di jios dalta și adă-l pe domnul Roto!” Domnul Roto e rotopercutorul, așa-l dezmiardă reverențios Ghiță care stă în pirostrii la mine în baie privind cu luare aminte spre colțul camerei.

„Tre’ să scoatem toaleta, să spargem gresia și să tăiem o bucată din peretele așela de rigips. Așa o zâs domnu’ inginer”. Domnul inginer e un bărbat dintr-o bucată, cu părul prins în coadă și haine de piele.

În timpul liber merge pe motocicletă. Când e la lucru, merge pe la apartamentele noi în care oamenii și-au terminat finisajele și le spune că trebuie să-și spargă podeaua din baie. La noi a venit într-o vineri pe la ora 2.

„Dacă nu se poate altfel, spargeți” i-am răspuns puțin panicat. „Bine, dar nu astăzi că e deja târziu”. După care s-a întors și a plecat. Săptămâna de după, Ghiță și Vasile au fost în concediu, așa că nu a avut cine lucra.

După ce au revenit, au stat vreo câteva zile încercând să rezolve problema pe conductă. Nu au putut. Așa a mai trecut o săptămână. Ieri au decis să meargă all in. L-au luat pe Roto, au dezlipit toaleta, au spart gresia, au tăiat peretele și… au mers în pauza de masă.

Siesta pe șantier. Poză făcută vara trecută. Orice asemănare cu realitatea nu este întâmplătoare.

Ghiță și Vasile sunt din Pașcani. Se pare că în Pașcani nu te joci cu pauza de masă, așa că și ei o respectă cu strictețe. După ce și-au făcut siesta, au revenit cu forțe proaspete și s-au porăit vreo 2 ceasuri prin mațele conductelor de evacuare și ramificațiile lor spre apartament.

„Paștele mă-sii! Așa-i în construcții, așa e și în viața. Ce strică un tâmpit nu repară nici 10 deștepți. Ei, parastasu și grijania lor!” I-am dat dreptate. Nu-i bine să contrazici un om care vine să repare rahatul făcut de alții. Mai ales dacă vrei să-și termine treaba.

Azi îl aștept pe Ghiță și Vasile să refacă peretele stricat și să pună înapoi gresia și toaleta. Iar weekend-ul viitor o să facem probabil curățenie pentru a nu-știu-câta oară de când ne-am mutat . Dar cine stă să le mai numere…

Sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button