Printre cuvinte

Geneza Art din Chișinău invită clujenii la teatru (concurs cu bilete cadou)

Îmi place foarte mult teatrul. De fapt, unul din motivele pentru care m-am mutat în Cluj-Napoca a fost varietatea teatrală de aici. Orașul acesta pare să atragă evenimentele culturale faine ca un magnet. Despre două astfel de evenimente vreau să îți povestesc astăzi.

E vorba despre 2 spectacole de teatru pregătite de trupa Geneza Art din Chișinău – un teatru independent despre care am auzit lucruri bune, de aceea sunt foarte curios să-i văd cum joacă. Iată care sunt cele 2 spectacole pe care ei ni le propun.

În data de 24 aprilie va avea loc spectacolul „Cutia Neagră” – o comedie autentică despre influența, dependența și obsesia pe care o are omul modern pentru tehnologie în era digitală în care trăim.

2 zile mai târziu, pe 26 aprilie, se va juca piesa „Invitația la Vals” – un spectacol – mărturisire despre dragoste și frică, despre 2 tineri și o iubire tulburătoare, măcinată de excese emoționale, gelozie și jocuri ale seducției.

Spectacolele vor fi puse în scenă de regizoarea Daniela Burlaca împreună cu o echipă de 17 artiști și vor avea loc la Casa de Cultură a Studenților de la ora 19. Biletele pot fi achiziționate pe biletmaster.ro sau la Agenția Teatrului Național.

Piesele fac parte din proiectul „Arta ne Unește”, implementat de Asociația Apartenența, din Cluj-Napoca, sub egida Anului Centenar. Îți recomand să mergi măcar la una din piese pentru a gusta din specificul teatrului basarabean.

Și, ca să îți dau un motiv în plus, vreau să îți ofer o invitație dublă la spectacolul „Invitația la Vals”. Pentru a o câștiga, lasă-mi un comentariu pe blog și spune-mi de ce vrei să vezi piesa. Cel mai bun comentariu va câștiga cele 2 bilete.

Concursul începe astăzi și se încheie joi seară, iar vineri voi anunța câștigătorul aici și pe pagina Facebook. Ce zici, ne vedem la teatru?

Actualizare:

Am citit cu drag comentariile pe care mi le-ați lăsat. Cel mai mult mi-a plăcut cel postat de Sănduța Ana și am decis să-i ofer ei biletele la piesă. Vă mulțumesc pentru participare și sper să ne vedem la teatru 🙂

5 Comments

  1. Aș vrea să merg la spectacolul Invitația la Vals. Chiar de cand am citit aceasta lucrare, am ramas îndrăgostită de ea. Am găsit multe lucruri interesante despre dragoste si ce e cand te îndrăgostești. Iar acum sunt nerăbdătoare să aflu, cum a simțit această opera Daniela Burlaca, și cum a pus-o in scena. Oare am simțit la fel? Chiar de nu ma aleg cu biletele câștigătoare, am sa merg la specatacol. Biletele gratuite mi-ar oferi doar șansa de a invita prietenele mele la teatru. Aștept spectacolul!!!

  2. Opera lui Drumeș este prea ispititoare ca să nu fie reprezentată scenic. Emoțiile care s-au desprins din urma paginilor sunt dublate prin prezența, măiestria, gesturile actorilor. Aș fi curioasă să trăiesc vibrațiile acelor ce vor să iasă din litere, expresii metaforice, scrisori și temeri. Acelor actori care din dorul primăvaratic al Basarabiei vor regenera suferințele îndrăgostiților de infinit.

  3. De ce vreau sa vad piesa? Poate pentru ca astept de o viata o invitatie la vals…

  4. Am fost anul trecut la piesa lor, Frumoasa călătorie a urșilor panda. Sunt din Republică, dar ai mei nu mai locuiesc acolo și nu m-am întors de ceva timp acasă. Auzisem de ei că sunt geniali, dar niciodată nu avusesem ocazia să-i văd. Paradoxal e faptul că tot câștigasem biletele (prin tombolă) și țin minte că participam la Miss Basarabia, din cauza căruia am avut o perioadă foarte grea, cu pregătirile pentru concurs și Litere. Însă, mi-am luat o rochie cam scurtă în acea zi (deși tata a zis că stă foar bine și sunt tânără, deci e în regulă) și s-a dovedit a fi cel mai frumos eveniment din acea primăvară la care am fost. Oamenii ăștia întrec toate limitele teatrului clasic pe care-l văzusem până atunci (la Teatru Național), pe lângă faptul că sunt foarte frumoși trupește (mai ales protagonista, Daniela Burlaca, și ce rochie avea!). Au avut și dance performance cu lumini și toate cele, doamne dumnezeule. Abia aștept să-i văd și acum. Și e drept că particip la concurs fiindcă e un pic scump să merg la ambele, deși merită toți banii mei pe care nu-i prea am, de altfel. Dar o să merg neapărat, chiar dacă va trebui să stau pe scări (o iau și pe Sara, colega mea de cameră). Recomand cu căldură și mândrie! O să-ți placă!
    p.s. E un comentariu deloc cizelat pe care refuz să-l recitesc. E scris din fluxul conștiinței și al amintirilor plăcute cu care am rămas datorită lor.

  5. Cred ca unul din motivele de ce aș vrea la aceasta piesa de teatru e dorul de casa si de oamenii talentați din Moldova. Mi-ar plăcea sa merg cu jumătatea mea, mai ales având o sărbătoare a noastră in data respectivă 🙂 cred ca ar fi un cadou minunat pentru ambii . M-ar ajuta sa ma relaxez si sa ma detașez pe câteva ore de tot si simplu sa savurez această operă minunată de dragoste si suflet . Nu am mai avut norocul vreodata sa câștig in asa concursuri , dar sper asta sa fie miracolul ca sa-mi pot invita iubitul “ la vals” .
    P.s. Si tare as vrea sa o mai vad pe scena pe Daniela Burlaca, mereu raman placut uimita de talentul ei!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button