Ulciorul cu pătărănii

Doamnă, vedeți că v-a căzut… pruna!

Auchan, Iulius mall, duminică seară. Supermarketul e ca un mușuroi de furnici care mișună în toate părțile, cărând tot felul de lucruri. E plin de lume și toți au nevoie de ceva. Jumătate din rafturi sunt goale, celelalte – în curs de golire.

Dăm lupte grele pentru fiecare produs pe care-l punem în coș. După vreo oră de umblat ne punem la coadă în fața casei de marcat. În fața noastră mai așteptă vreo 6 oameni cu coșurile pline.

Doamna din față are câteva pungi cu fructe pe care le pune grațios pe bandă. Casierul le ia cu o mână iscusită, scoate din ele câte un bip în fața scanerului și le trece în cealaltă parte. Una din pungi nu e bine legată. Cred că ai ghicit care.

Văzându-se scăpată din strânsoarea casierului, o prună buclucașă face un salt mortal, plonjează peste căruciorul de cumpărături și se rostogolește pe culoar. Doamna nu observă această evadare spectaculoasă, pentru că se întoarce să achite cumpărăturile.

Rușinat și oarecum vinovat, casierul îi înmânează bonul de casă și îi șoptește în cele din urmă: doamnă, vedeți că v-a căzut… pruna. Doamna se uită la el pierdută, clipește de câteva ori, ia bonul și pleacă în trombă, lăsând în urma ei pe podea o prună ce așteaptă poate și astăzi să fie găsită.

Sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button