Ofuri cotidiene

Despre situația din Basarabia în 250 cuvinte

iubesc-moldova

Miercuri am revenit acasă în Cluj de acasă din Basarabia. Mulți m-au întrebat ce se mai aude dincolo de Prut. Vă fac un rezumat aici în cazul în care nu ați urmărit știrile din Rep. Moldova în ultimele luni.

1. În noiembrie 2014 din Banca Națională a Moldovei s-a furat 1 miliard de dolari. Cum e posibil să dispară o sumă de bani așa de mare într-o singură zi și încă din cea mai săracă țară din Europa?

Nimeni nu știe. Nimeni în afară de cei care au organizat mișcarea, bineînțeles. Hoții încă nu au fost și probabil că nici nu vor fi trași la răspundere.

2. Săptămîna trecută am făcut o vizită rapidă la Chișinău. Mi-a plăcut drumul expres Soroca – Chișinău. Ți-i mai mare dragul să mergi pe așa drum european, parcă ești într-o țară civilizată.

La un moment dat am văzut pe marginea drumului un panou pe care scria: reabilitarea drumului a fost finanțată de poporul american. Numai bun pentru tancurile rusești, aș fi adăugat eu.

3. Rep. Moldova are un Prim Ministru care nu și-a dat BAC-ul, zici că-i fratele lui Ponta. Omul a terminat o facultate la fără frecvență. Nu-i vina lui că în acea perioadă se putea intra și cu 11 clase.

4. Parcursul European al Moldovei a fost stopat. Liderii basarabeni preferă să poată fura liniștiți într-o țară săracă în eternă tranziție, decît să riște pușcăria într-o țară parte a Uniunii Europene.

Viitorul sună bine… pentru ei. Pentru noi, ceilalți, e exact invers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button