Ofuri cotidiene

Despre români, negri și piei roșii

De vreo 5 ani încoace românii care locuiesc în zona de frontieră cu Ungaria merg în perioada verii la aqua park-urile din țara vecină. De ce? Pentru că acolo beneficiezi de servicii bune, prețuri rezonabile și nu trebuie să-ți bați capul cu tot felul de dobitoci.

Ce e de făcut? s-au întrebat în sinea lor oamenii de afaceri din zonă după care s-au pus pe construit. Astfel, doar în jurul orașului Baia Mare au apărut în acest an vreo 4 ștranduri numai bune de scăldat. Problema e însă faptul că acestea sînt administrate tot de români.

Așadar, dacă în Ungaria scrie mare cu litere maghiare ”nu săriți în apă”, „nu fumaţi în bazin” sau nu „aruncaţi mizeria pe jos”, iar tu faci acest lucru în mod nesimţit şi repetat, apare la un moment dat un nenea ungur care te ia de după ceafă, îți aplică două picioare ungurești în partea dorsală și te scoate afară.

La noi după cîteva ceasuri în care ai sărit în apă în toate modurile posibile și ai stropit jumătate din populația plajei, ai făcut mizerie şi ai scrumat în bazin, apare un nenea și te atenționează să încetezi. Iar tu te prefaci că îl asculți timp de 5-10 minute după care îți reiei nestingherit activitatea.

Așadar dacă aveţi chef de senzaţii tari, mergeţi vara asta la ştrandurile din România. Eu cel puţin m-am simţit exact ca în Statele Unite pentru că am fost înconjurat doar de negri și de piei roșii. Distracţie plăcută şi să ne auzim de bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button