Ofuri cotidiene

Despre rezultatul alegerilor din Rep. Moldova: explicații și păreri

urna_vot_alegeri_moldova

De alaltăieri mă tot întreabă cunoscuții: „Ce-ați făcut, măi Albule? Iar ați votat cu rușii? Nu v-ați săturat de ei?” O să încerc să vă expun părerea mea despre rezultatul alegerilor din Republica Moldova cât mai scurt și la obiect.

În Moldova mai exista nostalgici. Vi se pare greu de crezut? Discutați puțin cu părinții și bunicii voștri și o să vedeți câți dintre ei sunt nostalgici după vremurile de altădată. Cum o să vă explice cât a făcut Ceaușescu pentru România și cum le-a dat Iliescu pământul înapoi.

Pro-europenii și-au bătut joc de basarabeni. Din 2009 liderii celor 3 partide pro-europene (care aveau majoritatea) nu au fost preocupați de nimic altceva decât să fure ce mai rămăsese de la comuniști și să permită cel mai mare jaf din istorie. Pe acest fond a crescut popularitatea forțelor de stânga.

Oamenii s-au săturat de corupție. Dezamăgiți de falșii pro-europeni, basarabenii s-au lăsat mituiți, dezinformați și speriați și au votat așa cum au știut. Aș vrea să vă spun că victoria lui Dodon a fost o surpriză, dar ar însemna să vă mint. Surpriza a fost faptul că Maia Sandu a acumulat așa de multe voturi.

Dodon a avut în spate partidul, o parte din biserică, presa, primarii, microbuzele din Transnistria, legea care limitează la 3000 numărul de buletine din diaspora, fondurile și susținerea corupților din Moldova.

Maia Sandu a avut o mână de voluntari, internetul și pe cei din diaspora. Poate cu o echipă profesionistă, cu o mai bună mobilizare a tinerilor și cu niște fonduri lucrurile ar fi stat altfel. Din păcate Dodon a furat mai mult decât am putut noi vota.

Chiar și așa scorul a fost strâns 48% – 52% cu o diferență de 73 mii voturi, iar Maia Sandu a înregistrat cel mai mare scor obținut vreodată de o forță pro-europeană în Republica Moldova. Cam asta a fost desfășurarea lucrurilor până acum. Despre ce cred că va urma, povestim într-un alt articol.

Sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button