Printre cuvinte

Despre manele şi mîncare

În data de 25 iunie, în ţara Maramureşului a avut un eveniment important – Florin Peşte a concertat live la Clubul CSM de la podu Ardusat. Cum?! Nu ştiţi cine este Florin Peşte?! Înseamnă că nu aveţi cultură manelistică generală. Vă felicit!

După cum o spune şi afişul, Florin Peşte este interpretul hiturilor: cum poţi să dormi fără mine, am noroc cu ochii mei, hai gagico la plimbare şi alte capodopere nemuritoare de acest gen.

Chiar nu înţeleg cum îşi aleg maneliştii numele de scenă: pe jumătate îi cheamă Florin, iar ceilalţi au nume de mîncare. Salam, peşte, brocoli, papaia. Mă gîndesc că trebuie să existe vreo explicaţie logică pentru poreclele lor.

Probabil că majoritatea au avut probleme cu mîncarea cînd erau mici. Aşa că şi-au pus ca scop în viaţă să chinuie urechile şi nopţile oamenilor cu behăituri de jele cu poveşti din viaţa concetăţenilor noştri tuciurii.

Lucru pe care îl şi reuşesc în mare măsură datorită lipsei de bun simţ şi de cultură a poporului nostru drag care a dat lumii flagelul manelistic după principiul: muzica proastă trebuie ascultată la volum mare, altfel nu are nici un farmec…

2 Comments

  1. Dedicatie speciala pentru vecinii tai de bloc, care speram ca citesc acest blog, sau.. le citeste cineva.

  2. Majoritatea vecinilor mei nu au asemenea îndeletniciri precum cititul şi nici gînditul excesiv, în afară de cazurile în care ar fi ceva de ciordit, şparlit sau mardit…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button