Ofuri cotidiene

Despre corupția din fotbal și calificarea naționalei la Euro 2016

Statisticile sînt precum costumele de baie: arată ce știe toată lumea, dar ascund esențialul. La fel e și cu naționala noastră de fotbal: arată bine pe hîrtie, pe teren – mai puțin. Sîntem în primele 10 naționale în clasamentul FIFA, realitatea din teren însă lasă de dorit.

Ca să citez un cunoscut: vai de curul nostru! Am reușit să ocupăm locul 2 într-o grupă accesibilă după ce am tremurat serios în mai multe rînduri. A se vedea meciul cu Finlanda de săptămîna trecută unde am egalat la limită după ce arbitrul s-a făcut că nu a văzut un penalti clar în favoarea scandinavilor.

Acum ne bucurăm că am reușit să batem la scor naționala Insulelor Feroe (vezi mai jos rezumatul meciului). Am izbutit totuși să ne calificăm la Campionatul European după o absență de 8 ani. Și asta e o primă veste bună.

Cea de-a doua e faptul că săptămîna trecută președintele FIFA Sepp Blatter a fost suspendat temporar din funcție în cadrul unei anchete de corupție la nivel înalt. Poate fi începutul căderii unei rețele putrede care a otrăvit fotbalul mondial în ultimii 15 ani.

În cazul în care vreți mai multe detalii, vă recomand cu căldură acest articol. Între timp, poate ne reorientăm spre meciurile naționalei de rugby care a fost prezentă la mai toate campionatele importante din ultimii ani și care a reușit nu demult o victorie superbă cu naționala Canadei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button