Printre cuvinte

De ce avem nevoie de basme

Avem nevoie de basme în viața noastră. Într-un secol 21 în care timpul zboară cu viteza internetului și a tehnologiei, omul modern încă mai are nevoie de povești cu zîne, Feți-Frumoși și zmei. Poate că o să vi se pară ciudată afirmația mea, poate că unii o să rîdă.

După părerea mea însă explicația e simplă: avem nevoie de basme în copilărie pentru că poveștile ne oferă modele și ne învață ce e bine și ce e rău; avem nevoie de basme și ca adulți pentru a fi mai buni și pentru a avea puterea de a visa.

Vă spun toate astea pentru că recent cei de la HHC (Home and Hope for Children) au deschis în Baia Mare un centru de zi pentru copiii care provin din familii monoparentale. Centrul respectiv este practic un loc unde părintele își poate aduce copilul atunci cînd lucrează.

doneaza-carti-centrul-de-zi-HHC-baia-mare

Din păcate centrul nu e dotat cu o bibliotecă pentru copii, împreună însă putem schimba acest lucru. Dacă aveți acasă cărți cu povești de care nu mai aveți nevoie, le puteți dona centrului HHC, îndemnul vine din partea Alinei Rad care a venit cu această propunere pe blogul său.

Mi se pare o inițiativă foarte frumoasă pe care o sprijin din toată inima. Cărțile copilăriei mele sînt acasă, în Moldova. Dar am trecut pe la cîteva librării și anticariate și am găsit minunățiile din poza de mai sus pe care le voi dona.

Dacă doriți să faceți și voi același lucru vă îndemn să luați legătura cu Alina pe această adresă de email alynarad@yahoo.fr Dacă nu reușiți, mă puteți contacta și vă fac eu legătura. Și nu uitați, uneori o carte poate schimba viața unui om!

7 Comments

  1. Ma bucur sa vad ca demersul ei a prins la noi, astia putini care suntem prin blogosfera baimareana 🙂 Sper sa reusim sa facem rost de cat mai multe carti. Cu siguranta copiii ne vor multumi 🙂

  2. De ce avem nevoie de basme ?! Pai ca sa fim manipulati in continuare, sa crede in fantome care ne bat, sa credem minciunile retardatilor de politicieni. De asta e benefic sa crezi in basme…

  3. De 23 de ani toti romanii cred in basme…si se vede in ce salarii au, la ce le-a folosit asta….

  4. @Alin: Tu ai citit articolul, sau numai titlul? Serios? Din orice va intoarceti la politica? Nu pari sa fi citit prea multe basme… Te compatimesc!

    Frumoasa initiativa, Andrei! Si frumos articolul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button