Ulciorul cu pătărănii

Cum să-ți faci nevoile pe deal cu stil

hirtie-igienica

Eram în Bucovina, într-o zonă cu puține localități. Mergeam spre Baia Mare cu un prieten cu mașina: eu, el, soția lui și tatăl ei. La popasul precedent prietenul meu băuse o bere fără alcool, iar înainte să pornim la drum mîncase niște cireșe.

Nu știu ce a fost în capul lui. Cert este că undeva prin Vatra Dornei a început să schimbe fețe mai ceva ca semaforul. Eram aproape de zona muntoasă cînd a pus o frînă bruscă și a tras precipitat pe dreapta.

A cotrobăit tremurînd prin torpedou după care a rupt-o la fugă spre tufișuri cu un capăt de curpapir fluturînd ca o flamură de pace. Emoțiile ce l-au năpădit erau peste puterile lui, așa că sufletul lui de poet nu a putut rezista.

Un sfert de oră mai tîrziu a revenit obosit și tras la față. Izbîndise. Am răsuflat cu toții ușurați de ușurarea lui și am purces la drum. Vreo sută de metri mai încolo era o curbă, iar după ea o trecere de cale ferată.

Bariera era coborîtă și vreo 10 mașini așteptau la coadă. Mi-am aruncat întîmplător privirea înapoi spre pîlcul de tufișuri în care se refugiase mai devreme șoferul nostru și mi-am dat seama că totul se vedea ca în palmă.

Șoferii de la coadă ne-am salutat solidar, claxonînd în semn de apreciere. La o adică nu în fiecare zi îți este dat să admiri funduri albe de moldoveni răsărind printre tufe pe la treceri de cale ferată.

Aceasta situație jenantă (și amuzantă) putea fi ușor evitată dacă am fi avut produsul din reclama de mai jos. Priviți-o cu băgare de seama, deoarece conține plasare de funduri de franțuzoaice. Pe bune!

Sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button