Ulciorul cu pătărănii

Cum să Nu duci scaunul la medic pentru analize

Uneori sunt așa „genial” încât nici eu nu mă înțeleg pe mine însumi. Am așteptat cu atâta nerăbdare să vină primăvara, încât în ziua în care s-a încălzit cu adevărat – eu am răcit. Să aștepți să se facă +20°C ca să poți răci – ce ironie!

Inițial mi s-a părut o șagă, dar când am văzut că mă ia cu amețeli, slăbiciuni și dureri am decis să merg la medic. Doctorița m-a examinat, m-a pus să-i arăt limba și să-i spun litera „aaa” și a notat ceva cu scrisul ei neînțeles de medic.

După care m-a trimis la analize complete. Iar complete înseamnă că în dimineața din ziua respectivă nu mănânci nimic, nu bei nimic, faci pipi, faci caca și le iei cu tine la centrul medical.

Nu știu cum era prin alte părți, dar pe vremea când eram eu copil, scaunul și urina se dădeau într-o cutie de chibrituri, respectiv într-un borcănaș. Astea erau vremurile, ne descurcam cum puteam.

Între timp tehnologia a avansat, iar cutia de chibrituri și borcanul au fost înlocuite de 2 cutiuțe de plastic: una mai mare și una mai mică. Imaginați-vă așadar una bucată blogger amețit ce stă în baie pe la 7 dimineața și încearcă să pregătească… probele.

Pentru că în esență treaba e foarte simplă: nu treci probele, nu te… califici la analize. Iar eu aveam nevoie de calificare mai ceva ca naționala la mondial. În fine, vă scutesc de detalii. Ideea e că după lungi încercări și emoții am reușit procedura.

Pe la 8 eram deja la centrul medical. Am dat sânge, am răspuns la întrebări, am dat cu semnătura. Pe la 9 eram gata să ies fericit când m-a strigat din urmă doctorița: „Domnu’ Albu, ați uitat să ne lăsați probele de scaun și urină!”

M-am întors, le-am scos din rucsac și le-am înmânat stânjenit. Am văzut că mă privește ciudat, după care a schimbat priviri nedumerite și amuzate cu colega. Mi-am dat seama că ceva nu era în regulă, dar n-am îndrăznit să întreb ce.

În cele din urmă una dintre surorile medicale a rupt tăcerea. „Domnule… ăăă… cred că ați încurcat cutiile. În cel mic se pune scaunul și în cel mare urina. Dumneavoastră le-ați pus fix invers. Din păcate nu vi le putem primi așa”.

Cred că nu mi-a fost așa de rușine în viața mea!

Sursă img

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button