Printre cuvinte

Cum (nu) reacționează WizzAir atunci cînd faci o reclamație

Nu poți să-i faci cuiva bine cu forța. M-am convins de a acest lucru de nenumărate ori. Cel mai elocvent caz a fost experiența pe care am avut-o (sau mai degrabă n-am avut-o) recent cu WizzAir. Să vă povestesc.

Trei luni în urmă publicam acest articol în care scriam despre o greșeală de traducere pe versiunea română a site-ului WizzAir. E vorba despre o scăpare care poate afecta financiar clienții în momentul în care aleg biletul în funcție de tipul de abonament pe care-l au.

După ce am postat articolul, am etichetat pe Facebook pagina oficială WizzAir. Nu am primit nicio reacție. La începutul lunii căutam niște bilete, am remarcat din nou greșeala și mi-am adus aminte de postare. Ca un bun samaritean, am decis să îi contactez direct pentru a le semnala greșeala.

wizzair-customer-support-raspuns-automat

Știam că apelurile telefonice spre call center sînt contra cost, așa că le-am scris un mesaj în care am pus link-ul spre articolul meu cu toate detaliile. Am primit imediat un răspuns automat în care mi s-a mulțumit pentru mesaj.

De asemenea am fost atenționat că nu voi primi niciun răspuns și am fost invitat să apelez la serviciul clienți care costă 0,65 euro cenți pe minut. Mă și vedeam explicînd greșeala unui operator care mă transfera la altul și tot așa.

Am decis că acesta nu e cel mai bun mod de-a folosi banii și timpul meu, așa că m-am abținut de la apel cu conștiința oarecum împăcată că am făcut ce am putut. Scăparea este în continuare pe site și, se pare, va mai sta acolo mult și bine.

După cum ziceam, nu poți să-i faci cuiva bine cu forța, n-ai cum.

4 Comments

 1. buna seara, am calatorit cu wizz air de la madrid la bucuresti si nu am avut nici o problema cu bagajul de mana numai ca la intoarcere de la bucuresto la madrid (romanii) nestiind pe ce sa mai ia bani au spus ca trebuie sa platesc 40 euro pe un bagaj mic care nu avea kilogramele bagajului de cala, RUSINEEEEEE ca mn mai erau nnn persoane.

 2. De ce nu luati in considerare ce am patit cu,compania wizz air??ma ignorati?este un minus pentru dumneavoastra.Numele meu este Marin Ionut si din cauza acestei companii am ramas fara loc de munca in Anglia.

 3. Trebuie sa scriu sa ma racoresc,aceasta companie este cea mai slaba, cu regulile cele mai stupide gen nu ai voie cu poseta daca ai bagaj de mana,te oblga sa iti bagi poseta,daca nu trebuie sa platesti pentru o poseta 60 lire.
  Am zburat cu cel putin 5 companii si nu am mai intalnit asa o prostie.
  Ei intarzaie 20 min ,avionul nu se curata dar tu platesti o posetuta,insotitoarele mai au de invatat despre amabilitate .
  Preocuparea principalaeste

  sa jecmaneasca clientii .
  Rusine sa va fie.

 4. Bună ziua,
  Am să cer ca toate ” trolerele”, din magazine să fie scoase, la Wizz air, nu se mai acceptă ca bagaj de mână. Am plătit 23 lire, pentru că nu am avut rucsac., aveam un troler de 40/ 30/20. Au micșorat atât de puțin incat cred ca protectia consumatorului trebuie să verifice și sa pus problema unei călători decente, lipsa te stres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button