Ulciorul cu pătărănii

Cum faci să se oprească din sughiț un millennial

Într-o seară, pe neprins de veste, pe Dumitrița mea a apucat-o sughițul. Cu acest prilej am profitat de ocazie ca să îmi descarc desaga de glume nemuritoare pe această temă. Știți voi – glumele acelea pe care le-a auzit toată lumea și la care nu mai râd nici măcar copiii.

„Dumitrița, cum face bețivul?”. „Of, nu mai bea, dragă, singurică. Împarte cu bărbatul”. Eu spuneam glumele – eu râdeam. Ea ofta și sughița. După care am început cu soluțiile ingenioase pentru contracararea năcazului care se abătuse asupra familiei noastre.

– Spunea cineva că alcoolul e cel mai mare dușman al sughițului. Îți dau 50 grame?

– Ești foarte amuzant… not. Hâc!

– Am înțeles că dacă te gâdilă cineva, îți trece mai repede

– Nuuu… hâc… mă gâdilaaa… hâc!

– Am auzit că dacă îți bagi degetele în urechi și scoți limba, scapi de sughiț.

– Serio-hâc-os?

Minutele treceau, sughițul însă nu se lăsa dus. Inițial ni s-a părut o șagă, după vreo 20 minute am început să apelăm la soluțiile care ar fi trebuit să funcționeze: băut apă, ținut respirația, speriat. Nimic nu funcționa.

După care am avut o revelație. M-am așezat în fața computerului și m-am prefăcut îngrijorat, după care am luat telefonul și am întrebat cu voce spășită:

– Auzi, dar noi când am plătit ultima dată internetul? Văd că nu mai merge, oare nu l-au tăiat așa cum am pățit-o și cu electricitatea luna trecută? În plus, văd că nici pe telefon nu mai ai trafic inclus.

I-a trecut sughițul „ca cu mâna”. La noi în familie cu internetul nu se glumește!

Sursă meme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button