Cu cît e mai mică și mai săracă țara, cu atît e mai lung buletinul de vot


tricolor-moldova-stema-cu-sigla-mercedesMoldovenii nu sînt campioni doar la consumul de licori bahice, ci și la politică. Dacă nu mă credeți, aruncați o privire la buletinul de vot din Republica Moldova. Acesta are o lungime de 63 de centimetri. Nici mai mult, nici mai puțin. Adică e ditamai cearșaful.

Prevăd că o să-mi ia cîteva minute bune doar să citesc numele tuturor partidelor. De la comuniști la liberali, cu toate combinațiile imaginabile între aceștia, cursa electorală din Republica Moldova numără vreo 24 de partide și candidați independenți.

Situația e totuși ceva mai bună față de alegerile parlamentare care au avut loc în 2010 cînd cursa electorală a cuprins vreo 40 de concurenți și un buletin de vot de aproape 1 metru lungime.

În Basarabia numai cui nu i-o fost lene nu și-a făcut partid. Motivul e simplu: cu cît e mai mică și mai săracă țara, cu atît e mai mare rînza. Fiecare vrea să fie șef, mai ales dacă e politician. Ceea ce mă face să exclam:

Unde ești tu Țepeș, doamne, ca punînd mîna pe ei
Să-i împarți în două cete: în pro-ruși și-n derbedei…


Nu există comentarii

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cum am fost vedetă pentru un weekend | Andrei Albu - […] s-au mai adăugat și alegerile din țara mea mumă, Rep. Moldova, despre care am scris aici și aici […]

Scrie un răspuns

Scrie răspunsul pentru a comenta *