Printre cuvinte

Cronica unui viol eșuat (1)

Scurtă povestire în 3 părți

Partea 1 – Vocile

Așa… și ce ai de gînd să faci? îl întrebă vocea. Că pînă la urmă la asta se reduce totul. Ce ai de gînd să faci? Scenariul este bineînțeles arhicunoscut, un stereotip parcă tras la xerox dintr-un film de acțiune.

Noapte, frig. Un cartier rău famat, o stradă lăturalnică. Doi bărbați urmăresc o fată. Iar tu ai ghinionul să te afli în momentul nepotrivit la locul nepotrivit. Tipii sînt solizi și arată periculoși. O vor ajunge din urmă destul de repede în pofida eforturilor ei de a grăbi pasul.

Bineînțeles că în film tu ești un personaj cu veleități sportive extraordinare. Un Van Damme, Jacky Chan sau Chuck Norris. În film tu îi iei apărarea fetei și îi bați pe cei doi de le sar mucii.

Însă viața bate de obicei filmul. Iar tu nu ești nici pe departe un super erou. Ești un tip obișnuit, slăbănog și fricos care a luat bătaie în viață de mai multe ori decît își poate aminti: mai întîi de la frații mai mari, apoi de la colegii de școală și de la golanii de cartier.

Oamenii au o plăcere deosebită să-i lovească pe cei care nu se pot apăra. E în genele noastre. Cei puternici vor să-i controleze pe cei slabi, iar spoiala de civilizație care pretindem că o avem se spală ușor cu niște doze de alcool sau orice alt drog la alegere. Așa că te mai întreb încă o dată: ce ai de gînd să faci?

… hai că îți spun eu, că te văd încă în stare de șoc. O să întorci capul în cealaltă parte și o să te prefaci că nu ai văzut nimic. Oricum nu o poți ajuta, iar dacă încerci să intervii, o să fie rău pentru amîndoi. E în primul rînd vina ei că umblă noaptea singurică îmbrăcată aşa prin zona asta.

Ai putea bineînțeles să suni la poliție, dar la viteza cu care reacționează poliția în România, mai ales în cartierele rău famate… hai să zicem că șansele fătucii sînt destul de mici. Uite că unul a ajuns-o deja din urmă. A apucat-o de brațul drept.

Ea s-a răsucit și a luat-o la fugă, iar negricosul a rămas cu poșeta ei în mînă, poșetă în care a început să scotocească imediat. Celălalt nici măcar nu s-a oprit. Merge țintă după ea, deci nu a fost vorba nici pentru o clipă despre un simplu jaf.

Asta în cazul în care mai aveai dubii. Tipii sînt serioși și puși pe fapte mari. Se vede în ochii lor tulburi și pofticioși. Așa că fă pași băiete, lucrurile sînt pe cale să ia o întorsătură destul de urîtă.

sursă foto

Partea 2 – Acum!          Partea 3 – Lupta

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button