Ofuri cotidiene

Cîte ceva despre decizii, furt şi noroc

Astăzi vreau să vă prezint pe scurt doua cazuri care mi s-au părut interesante. Aşadar:

1. Ieri în Braşov vîntul a generat o situaţie neobişnuită. Un bărbat tocmai încasase în interes de serviciu o sumă de bani: cam 3000 euro şi vreo 10.000 ron. Banii erau într-un plic pe care acesta îl ţinea în mînă.

Din neatenţie bărbatul a scăpat plicul atunci cînd a ieşit din maşină, iar vîntul a împrăştiat banii pe stradă şi pe trotuar. Spre surprinderea lui foarte mulţi trecători au sărit să-l ajute, dar nu aşa cum i-ar fi plăcut lui. Majoritatea au strîns bancnotele, le-au pus în buzunar şi au dispărut de la locul faptei.

2. Iarna trecută pe o pîrtie din Maramureş un coleg de-al meu se bucura de zăpada puhavă care căzuse peste noapte. Şi în timp ce se dădea cu snowboard-ul a observat stălucind ceva în omăt. Era un iPhone 4.

S-a uitat în jur şi, fiindcă nu era nimeni prin preajmă, l-a pus în buzunar. Telefonul era pus pe silent şi o oră mai tîrziu a început să vibreze. Era proprietarul care îşi căuta disperat smartphone-ul. Colegul meu a răspuns, a mers în locul în care a găsit device-ul şi i l-a dat înapoi.

Acestea sînt două cazuri asemănătoare care au avut un final diferit datorită oamenilor implicaţi. Nu vreau să analizez situaţiile, nici să emit judecăţi gratuite. Vreau doar să vă rog pe fiecare din voi să vă întrebaţi ce-aţi fi făcut în locul lor.

Încercaţi să daţi un răspuns sincer, s-ar putea să descoperiţi lucruri interesante. Aş fi curios să văd şi cîteva comentarii legate de concluzia la care aţi ajuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button