Ulciorul cu pătărănii

Cîte ceva despre colon și blogging

Mă sună ieri un prechin și mă ia așa pe neprins de veste, exact ca în poveste: ”Ce înseamnă asta, mă? Tu îți bați joc de noi?” Îmi ia vreo cîteva minute să-mi dau seama despre ce e vorba…

…timp în care respectivul fecior continuă indignat:” de trei zile (face pauză)… treeeei zile… n-ai mai pus nimic pe blog! Tu realizezi ce înseamnă acest lucru pentru colonu meu?” După care dă-i și lupta exact ca la revoluție.

Iau din nou o pauză de căscat gura de uimire, surprins mai ceva ca politicienii români de criza în 2007 și-i ascult mai departe păsul: „Eu în fiecare zi, contină el, mă trezesc la 6 dimineața și primul lucru pe care îl fac după ce crăp ochii este să mă pun pe tron”.

„Citesc presa, aflu ce s-a mai întîmplat în lume, verific cursul valutar, înjur scurt şi în tăcere politicienii români după care îți citesc blogul. Or dacă măcar unul dintre aceste elemente lipsește, colonul meu refuză să se exprime. Vorba poetului:

Cînd am primit a ta scrisoare
Eu eram la căcătoare
Cum citeam vreo două rînduri
Mai mînjeam vreo două scînduri

”Și de trei zile tu n-ai mai scris nimic nou. Îți dai seama ce înseamnă asta pentru mine? Prin ce stres trebuie să trec eu din cauză că tu ești neserios?” Îmi revin din stupoare şi încerc să-i explic că e luna lui Gustar: nopțile îs scurte, terasele multe, fetișcanele faine, familia mică și remunerația… după buget.

Și oricît de mult mi-ar plăcea mie să scriu, pur și simplu în ultimul timp nu îmi găsesc timpul necesar să performez ca altădată. La care el începe din nou să-mi povestească despre tract, colon și constipare.

Lucrurile încă atîrnau în balanţa pînă în momentul în care a pomenit de iubirea de moșie care, ştim cu toţii, este ca un zid. Or în momentul în care am auzit de țară, neam și steag m-am înmuiet ca piciana în lapte și am răspuns prezent.

Așadar ajung ieri acasă pe la miezul nopţii și mă pun să scriu aceste rînduri prin care vreau să-mi cer scuze că în ultimul timp nu am fost prezent pe blog așa cum mi-am dorit și cum v-am obișnuit.

Drept compensaţie v-am pregătit cîteva postari pe care le voi publica în zilele următoare. Pînă atunci, să aveți un week-end nemaipomenit și să ne auzim numai de bine!

sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button