Ofuri cotidiene

Cînd te înjură un șofer pe o străduță întunecată

sofer-nervos-la-volan

Era trecut de 9 seara. Mă întorceam acasă obosit pe o străduță îngustă ce se derula în fața unui șir lung de garaje. Măseaua îmi pulsa din cauza intervenției stomatologice de mai devreme. Eram încă amorțit.

La un moment dat mi s-a părut că am auzit ceva în spate. După cîțiva pași mi-au dat seama că era o mașină. Drumul pe care mergeam era destul de îngust, să fi avut vreo 3 metri jumătate. Partea din stînga era plină de noroi, așa că am mai făcut 2-3 pași înainte să mă feresc.

Cînd a ajuns în dreptul meu șoferul a exclamat nervos prin geamul întredeschis: „Ce, mă?! Nu se aude?” după care și-a continuat drumul. 30 de metri mai încolo a oprit, a coborît din mașină și s-a pregătit să deschidă ușile garajului. Era un bărbat de înălțime medie la vreo 50 ani.

Cînd am ajuns în dreptul lui, m-am oprit și i-am spus. „Bună seara. Să știți că nu v-am auzit din prima. Poate că v-aș fi observat mai repede dacă ați fi avut luminile aprinse. În plus, în stînga era parcată o mașină, nu am avut unde să mă feresc.”

I-am spus toate acestea pe un ton destul de politicos, omul a părut surprins și nu a îndrăznit să mă privească. Mi-am reluat drumul, eram la vreo 10 metri distanță de el cînd a început să zbiere și să mă înjure. M-am întors la el.

A tresărit din nou, probabil că nu aștepta să o fac. „De ce mă înjurați în halul acesta? Cu ce v-am greșit eu?” l-am întrebat pe un ton neutru. „La vîrsta dumneavoastră m-aș fi așteptat să aveți un pic de educație”.

Nu a zis nimic, a pus capul în jos și s-a prefăcut că nu mă aude. Mi-am reluat din nou drumul. Cînd am ajuns în capătul străzii m-a trimis la origini din toți rărunchii. M-am gîndit că trebuie să aibă o viață foarte tristă

Oamenii sînt răi, pentru că sînt nefericiți și pentru că ceva le lipsește. Mi s-a făcut milă de soția lui și de copiii pe care probabil că îi are. Mi-am promis să nu ajung ca el niciodată. Era prima zi de primăvară.

Sursă foto

Show More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close