Ulciorul cu pătărănii

Cînd socrul pune mîna pe cuțit…

set-cutite-bucatarie

Această pățanie nu este despre socrul meu. Să clarificăm acest lucru de la bun început. Să nu mă trezesc că-mi scoateți vorbe în sat și-l grăiți de rău. Așa socru de treabă și priceput cum am eu, n-are nimeni pe tăt mapamondu.

Deși, trebuie să recunosc că are și el o oarecare afinitate pentru cuțite. Nu degeaba i se spunea în tinerețe Mister Precisione: era precis ca un ceas elvețian, sigur ca o mașină nemțească (care nu fentează la emisii). Unde lucra el, era invidios și Meșterul Manole.

Ce să mai întindem vorba, discutăm aici despre calitate japoneză de sorginte moldovească. Dar să nu mă abat și să vă povestesc pățania. Așadar trec de la persoana 1 a mea la persoana 1 a altuia și relatez din auzite.

„Socrul meu e genul de om care nu poate sta fără să lucreze ceva. Dacă nu e la lucru – trebăluiește prin curte, dacă e vreme urîtă afară – repara ceva prin casă, dacă nu are ce repara, desface ceva care merge și strînge la loc. Ce-i drept, uneori îi rămîn piulițe în plus, dar astea-s detalii.

L-am rugat să stea la noi în week-end-ul cu Rusaliile. Noi am mers pe 2 zile la mare și nu avea cine să dea mîncare la pești. Deci am pus un pescar să aibă grijă de pești. Genial! Că nu am putut să ne luăm și noi o pisică sau un hamster ca toată lumea.

L-am lăsat singur în apartament 2 zile și l-am rugat insistent să nu-mi desfacă nimic. Să stea liniștit, să se odihnească, să iasă prin oraș la plimbare. Ne-a promis că va fi cuminte ca o fată mare la prima întîlnire .

La întoarcere nici nu am apucat să intrăm în apartament că am văzut în bucătărie toate cuțitele aranjate în rînd ca la paradă. „M-am gîndit eu: dacă tot stau și nu fac nimic, măcar să vă ascut cuțitele”.

„Cel mai mult m-am chinuit cu cel zimțat, tare greu l-am nivelat. Dar nici cu cele colorate nu a fost ușor” a declarat el mulțumit. Nevasta s-a albit la față, eu mi-am pierdut graiul. „Cuțitele noastre de ceramică din Italia…” a izbutit ea să spună, după care s-a închis singură în cameră și a început să bocească cu sughițuri”.

P.S. Pe mama soacră o s-o laud într-un alt articol 🙂

Sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button