Ulciorul cu pătărănii

Cînd mergi la nuntă în seara în care România are meci la Euro

nunta-fotbal-euro2016-romania

Vineri seară, ești invitat la nunta unui prieten. Vrei să mergi, dar vineri de la ora 22 e meciul de deschidere a Campionatului European de Fotbal. România întîlnește Franța. Așa ceva se întîmplă o dată în viață! Ajungi la local și cercetezi zona – nu e nici un televizor în zonă! Ah, ce soartă crudă!

Te așezi la masă și-i ceri chelnerului parola de Wireless. Merge bine, hai că încă nu e totul pierdut! Mănînci, bei, dansezi, dar gîndul îți stă la meci. Pe la 9 jumătate simți că nu mai ai stare. Ora 10 – a început. Doamne ajută! Tragi un pahar de coniac – să fie cu noroc. Hai România!

Ocazie monumentală în minutul 4. Apără miraculos Lloris. Toată lumea stă liniștită la masă, tu sari în picioare și te ții de cap. Împreună cu tine mai sar 2-3 bărbați de la o altă masă. Muzica răsună, francezii atacă în valuri. Îți stă inima în loc la bara lui Griezmann.

Bei un coniac pentru Pintilii: a vărsat sînge, trebuie încurajat. Se termină prima repriză. Mergi la baie, apoi dansezi o horă ca să nu te pună lumea absent. Începe repriza a doua. Minutul 47, Stancu ratează de la cîțiva metri. Sari din nou în picioare, sar și bărbații din celălalt capăt.

Franța deschide scorul. „Fauuult, a fost faaauuult”, strigi tu, strigă și chelnerul în timp ce-ți toarnă în pahar. Se strigă „amar”, „să se pupe mirii”. Se ciocnesc pahare, se spun urări. Îți îneci amarul într-un pahar de vin.

Stanciu scoate un penalti nesperat. Transformă Stancu. Goool, goool Româniaaa! Se aud strigăte din bucătărie, de la intrare, din blocurile vecine. Se dau dedicații pentru Bogdan Stancu. România joacă demn.

Meciul curge spre un egal nesperat. Payet preia o minge, se întoarce și șutează în vinclu. Gol de super clasă. Ce să le reproșezi jucătorilor?! Au făcut un meci bun. Păcat că am luat gol în ultimele minute. Totuși avem speranțe cu Elveția și Albania.

Se termină și nunta. Ajungi acasă frînt de oboseală. A fost o nuntă foarte solicitantă.

Sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button