Ofuri cotidiene

Chinejii şi jalea din Maramureş

Mare jale a fost ieri în ţara Maramureşului, pentru unii cel puţin. S-a închis restaurantul chinezesc. Era unul dintre puţinele localuri în care puteai să experimentezi, să încerci şi altceva decît arhicunoscutele pizze, salate, fripturi şi zemuri româneşti.

Evenimentul ne-a luat pe toţi pe nepregătite, nimeni nu se aştepta ca localul să se închidă aşa… brusc şi dintr-odată. Rămîne să ne consolăm cu restaurantul chinezesc de la mall, care, totuşi, nu se ridică nici pe departe la înalţimea celui trecut în… nefiinţă faliment.

Există totuşi o speranţă. Avînd în vedere că populaţia chineză e în continuă creştere, logic vorbind, mai devreme sau mai tîrziu o să ajungem să avem şi noi ciaina taunul nostru moroşenesc. Poate că peste 100-200 de ani om fi toţi un fel de Cichi-Cean cu ochii oblici, iar mîncărurile româneşti or ajunge să fie delicatese greu de găsit.

Actualizare ora 15:40 (cu burtocul plin)

De jale şi mîhnire că s-au închis chinejii, am hotărît să mergem la altă naţie streină de prin zonă. Deci am debarcat la unguri, la restaurantul Budapesta unde am îmbucat cu multă poftă cîte una bucată bob gulaş în ptită cu salată de ceapă. Mai mult ne-am rostogolit decît am mers înapoi spre servici, că tare ne-a plăcut delicatesul unguresc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button