Printre cuvinte

Cel mai prost articol pe care l-ai citit vreodată

maimuta la calculatorAcesta e un articol prost. Vă spun de la bun început, ca să nu avem după aceea discuții de genul: am intrat și eu pe blogul tău să citesc ceva interesant și am pierdut cîteva minute din viață care nu o să se mai întoarcă înapoi (de parcă ar putea să se întoarcă înainte) cu o postare care nu avea nici un Dumnezău.

Așadar, să nu ziceți că nu v-am avertizat. Poate vi se pare că glumesc? Să știți că atunci cînd vine vorba de treburi din astea, eu nu glumesc niciodată. Mai ales luni dimineața. Care sînt treburile astea serioase nici eu nu știu. Știu însă că nu glumesc cu ele niciodată. Poate doar sîmbăta și duminica. Și uneori în celelalte zile ale săptămînii. În rest – nu prea.

… dar văd că voi nu înțelegeți. Citiți în continuare? Bun, bun. Voia voastră ca la boierii cei mari. Dacă vreți să citiți – citiți. Eu n-am cum să vă opresc… și dacă tot am început cu mărturisirile, ar fi bine să fiu sincer pînă la capăt.

Așadar azi pe la 7 dimineața m-am așezat frumos în fața computerului să scriu un articol pe blog. Eram somnoros și plin de oboseală de la vremea obositoare de afară și de la weekend-ul obositor care tocmai s-a încheiat… obositor.

Am examinat lista mea de notițe. Vreo 5 subiecte noi-nouțe stăteau și așteptau să fie dezvoltate. M-am uitat eu la ele, ele la mine după care le-am dat la o parte și m-am întrebat așa o întrebare: oare ce-ar fi să scriu un articol prost? Ideea mi-a surîs, așa că m-am apucat de treabă.

Și acum scriu un articol fără nici o noimă care nu are nici introducere, nici cuprins și nici concluzie. Sînt sigur că v-ar surîde o poveste amuzantă sau un banc nou. Așteptați probabil o știre fiebinte, o idee interesantă, niște personaje inedite, acțiune, umor, suspans.

Degeaba așteptați. Nu o să găsiți nimic de acest gen în această postare. Eu v-am spus de la început: acesta e un articol prost, poate cel mai prost pe care l-ați citit vreodată. Dar nu m-ați crezut. A trebuit neapărat să vă convingeți.

Și iaca ați pierdut cîteva minute din viață (care nu o să se mai întoarcă nici înainte, nici înapoi) cu un text fără de sens. În loc să citiți și voi o știre, să intrați pe Facebook, să schimați o bîrfă sau să vă apucați de lucru la o adică. Sper că acum sînteți mulțumiți.

Că eu nu-s mulțumit deloc, dar dacă am zis că scriu un articol prost, apoi scriu. Voi mă știți deja – eu dacă promit o treabă, mă țin de cuvînt! Cu treburile astea eu nu mă joc. Poate doar sîmbăta, duminică… și uneori seara după lucru. Dar mă iau iar cu vorba.

Ar trebui să închei. Nu de alta, dar trebuie să merg la serviciu. Cum să închei însă un articol care n-are nici un sens? Nu știu. Poate îmi dați voi vreo idee. Pînă atunci am să salvez postarea ca ciornă. Văleu! Am apăsat din greșeală pe ”Publică”. Nu mai am ce face. Citiți-l cum este. Iaca așa!

sursă foto

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button