Ofuri cotidiene

Ce faci dacă vezi un cățel rănit de o mașină?

Să zicem că mergi cu mașina și îți apare în față un cîine. Să presupunem că-l observi tîrziu, că nu apuci să-l eviți sau să frînezi. Să zicem că-l lovești și acesta rămîne în viață rănit și plin de sînge. Ce faci tu hommo sapiens ce călătorești cu zeci de metri pe secundă?

Ridici din umeri și mergi mai departe? Sau cobori din mașină și încerci să-l ajuți?

Scenariul poate părea ipotetic, dar nu e. Sînt sigur că în lume se întîmplă zilnic mii de astfel de cazuri. Mi-e teamă să mă gîndesc cîți dintre șoferii ce se află la volan se opresc să examineze și altceva decît zgîrieturile de pe mașină.

Ieri am citit pe Facebook despre un cățel lovit ce a fost îngrijit de doi tineri. Băieții sînt români, locuiesc în Marea Britanie și au venit în România în vacanță. Mi-am zis că trebuie să promovez neapărat acest caz.

Cît mai există oameni capabili de compasiune, omenirea mai are o șansă. Aveți mai jos textul și pozele postate pe acest grup de Facebook de către Adrian Tomiani pe care-l felicit pentru acest gest frumos.

Merg la Mamaia în România. Ce să vezi pe stradă? Un cățel se ascundea de oameni sub o mașină. A fost lovit de un șofer care a zis: ”Nu am ce să îi fac” și a plecat lăsându-l în soare la 30 grade. La veterinar era închis.

 

Doresc sa iau legătura cu Protecția Animalelor. Neavând numărul lor… ne gândim unde să sunăm. Așa că sun cu Beni la 112. Răspunde o doamnă : alo, ce urgență aveți? Noi: avem o urgență, un cățel lovit de mașină are nevoie de îngrijire imediată. Ne puteți ajuta cu un număr de la veterinar?

 

Mi se răspunde că ei salvează doar oameni, nu animale fapt pe care îl cunoșteam, noi doream un număr de la veterinar. Într-un final mi-au dat un număr de telefon de la Protecția Animalelor la care nici azi nu răspunde nimeni.

 

A fost greu să îl privim cum suferă așa că ne-am luat inima în dinți, am cumpărat tot ce ne trebuia și ne-am pus pe treabă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button