Ofuri cotidiene

Când traversezi în Cluj prin loc nepermis

Strada Memorandumului din Cluj-Napoca, sau Memo, cum obișnuiesc să-i spună clujenii, este una din cele mai aglomerate zone din oraș. Vorbim de o porțiune de drum de vreo 500 m cu câte o trecere de pietoni la fiecare capăt.

Sunt 3 benzi pe direcția de mers spre Cale Moților, o singură bandă în sens opus dedicată autobuzelor și bicicliștilor. Memorandumului este una din cele mai intens circulate zone din oraș și totuși există foarte mulți oameni care se încăpățânează să o traverseze prin loc nepermis.

Am văzut prietoni traversând printre mașini când acestea staționau la semafor, am văzut oameni alergând pe drum fără să se asigure ca să prindă autobuzul. Oameni în vârsta care abia se mișcă, dar și foarte mulți tineri ca cei din cazul de mai jos.

Accidentul din clip a avut loc la începutul lunii. Cred că tânărul a avut mare noroc că a scăpat cu viață. Putea fi mult mai rău. Dacă vreți să vă fie în siguranță copiii, oferiți-le o educație rutieră minimă, învățați-i de mici să traverseze regulamentar și să se asigure înainte și în timp ce trec stradă.

Educați-vă copiii prin exemplul propriu. Inconștiența în trafic poate duce la tragedie!

Sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button