Ofuri cotidiene

Când schimbi geamurile în luna noiembrie

fara-geamuri-frig-luna-noiembrie

Omul gospodar își face iarna car și vara sanie. Așa zice un proverb românesc. Îl știți, nu-i așa? Se pare că locatarii de la mine din bloc n-au auzit de el, pentru că săptămâna aceasta s-au apucat să înlocuiască geamurile de pe scară.

În Cluj-Napoca e ceață de nu pot ateriza avioanele, iar noaptea temperatura a scăzut la minus 4 grade. Noi stăm de 2 zile fără geamuri în scară. Ia ghiciți cine o să plătească mai mult pentru încălzire. Corect – toată lumea. Și de ce? Pentru că mai întâi facem și abia apoi gândim.

Ne place să dăm vina pe politicieni că ne merge prost. Ia uitați aici un exemplu de proastă administrare. Și dacă tot veni vorba de ceață: Eon Musk vrea să trimită oameni pe Marte și să colonizeze planeta roșie. În același timp în Cluj-Napoca avioanele nu pot ateriza pentru că e ceață.

Așa că avem: zboruri întârziate, zboruri anulate sau zboruri care revin de unde au plecat. Deci ceață. Nu furtună, cutremur sau crivăț. Ceață. Picături mici de apă în aer. Mâine am și eu zbor din Cluj-Napoca.

Doamne, fă o minune și adu soarele pe cer 🙂

Actualizare: am găsit acest articol mai vechi pe evenimentul zilei care elucidează cauza problemei. Se pare că pista din Cluj-Napoca e mai scurtă decât trebuie, nu are lumini de ghidare, iar Someșul bruiază echipamentele de navigație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button