Printre cuvinte

Basarabia și flacăra lui Dumitru Matcovschi

foto-dumitru-matkovschiNe amintim de poeți și scriitori doar la aniversări și la înmormîntări. Fuga noastră cea de toate zilele: aceasta este realitatea vremurilor în care trăim. Așa a fost în cazul lui Grigore Vieru, așa este și acum, la moartea lui Dumitru Matcovschi.

Literatura basarabeană a pierdut încă un reprezentant important. Poetul, scriitorul și dramaturgul Dumitru Matcovschi a plecat dintre noi pentru totdeauna. Flacăra sa s-a stins miercuri după ce inima sa a bătut timp de 73 ani pentru Basarabia.

L-am cunoscut în primul rînd ca simbol al eliberării naționale. Mai tîrziu i-am descoperit opera de care m-am îndrăgostit iremediabil. Cu această ocazie tristă mi-am amintit de un cîntecel pe care l-am compus pe versurile sale.

Se întîmpla prin clasa a 10 și e mare mirare că nu am uitat cu totul melodia. E un cîntecel simplu și naiv pe care am simțit nevoie să vi-l împărtășesc in memoria lui Dumitru Matcovschi. Sper să vă placă.

sursă foto

2 Comments

  1. Chiar mi-a plăcut cântecelul.
    Și da e păcat că ne aducem aminte de scriitori doar la aniversări sau înmormântări,oamenii sunt preocupați de cu totul altceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button