Basarabia și flacăra lui Dumitru Matcovschi

foto-dumitru-matkovschiNe amintim de poeți și scriitori doar la aniversări și la înmormîntări. Fuga noastră cea de toate zilele: aceasta este realitatea vremurilor în care trăim. Așa a fost în cazul lui Grigore Vieru, așa este și acum, la moartea lui Dumitru Matcovschi.

Literatura basarabeană a pierdut încă un reprezentant important. Poetul, scriitorul și dramaturgul Dumitru Matcovschi a plecat dintre noi pentru totdeauna. Flacăra sa s-a stins miercuri după ce inima sa a bătut timp de 73 ani pentru Basarabia.

L-am cunoscut în primul rînd ca simbol al eliberării naționale. Mai tîrziu i-am descoperit opera de care m-am îndrăgostit iremediabil. Cu această ocazie tristă mi-am amintit de un cîntecel pe care l-am compus pe versurile sale.

Se întîmpla prin clasa a 10 și e mare mirare că nu am uitat cu totul melodia. E un cîntecel simplu și naiv pe care am simțit nevoie să vi-l împărtășesc in memoria lui Dumitru Matcovschi. Sper să vă placă.

sursă foto

2 Comentarii

  1. :)Frumos. Oameni ca el nu prea o sa mai fie, din pacate. Sa ii fie tarana usoara.

    Cum ți se pare acest comentariu? Thumb up 0 Thumb down 0

  2. Chiar mi-a plăcut cântecelul.
    Și da e păcat că ne aducem aminte de scriitori doar la aniversări sau înmormântări,oamenii sunt preocupați de cu totul altceva.

    Cum ți se pare acest comentariu? Thumb up 0 Thumb down 0

Scrie un răspuns