Ofuri cotidiene

Astăzi luna se înnoiește, viața iarăși se scumpește

Discuție în familia Albu sâmbătă dimineață, eu: mâine luna se înnoiește și curentul se scumpește, la fel și gazul, combustibilul și majoritatea alimentelor. În calitate de gospodar responsabil al casei (aici Dumitrița s-a abținut cu greu să nu râdă) propun următorul program al zilei:

  1. Cumpărături și depozitare de alimente în cămară pentru zile negre
  2. Gătit în cuptor pentru a profita la maximum de gazul cu 5% mai ieftin
  3. Încărcat laptopuri, telefoane și baterii portabile cu energie electrică nescumpită
  4. Făcut plinul la mașină cu carburanți fără acciză majorată

Câteva ore mai târziu eram la mall pregătiți de cumpărături. Problema e că împreună cu noi în același perimetru se mai aflau încă vreo câteva catralioane de părinți cu odraslele atașate care au atacat frontal capitala Arghealului pentru a marca începutul noului an universitar.

Implementarea punctului 1 de pe ordinea de zi a eșuat lamentabil. După ce am mers prin mall bară la bară cu căruciorul și am cumpărat te miri ce, am revenit acasă așa de obosiți încât nu a avut cine să aplice nici punctul 2.

La punctul 4 am renunțat din start după ce am realizat că noi pur și simplu nu avem mașină. Am compensat însă masiv la punctul 3 după ce am încărcat toate dispozitivele electronice din casă. Am deschis chiar și televizorul pentru a afla cum a săltat ROBOR-ul.

Azi am scris acest articol folosind bateria laptop-ului plină de curent mai ieftin și parcă m-am simțit mai bine. Mulțumim partidului pentru aceste măsuri minunate și așteptăm cu nerăbdare „majorarea” salariilor și a pensiilor propuse de luminații conducători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button