Ofuri cotidiene

Am testat primul automat de vînzare a biletelor de autobuz din Cluj

Se întîmpla prin 2003. Prima mea vizită în Cluj-Napoca. Îmi amintesc de o seară rece de martie în care trebuia să iau autobusul spre gară. Țin minte că am căutat ca nebunul un chioșc de bilete deschis și, din cauză că nu am găsit, am mers cu frica în sîn tot drumul.

Din fericire nu am fost prins. Mi-a rămas însă întipărită în minte senzația aceea ciudată cînd vrei să respecți regulile și efectiv nu ai cum. Între timp s-a introdus plata prin SMS, o măsură lăudabilă, dar insuficientă totuși.

De cîte ori nu ți s-a întîmplat să rămîi fără credit pe telefon? În plus, cît de performant poate fi un sistem de transport în comun în care atunci cînd îți faci abonament, ești notat cu pixul într-un caiet? Iar dacă pierzi hîrtia, adio arme!

bilete-autobus-cumparate-de-la-automat-ticketing-cluj

Ei bine, rugămințile clujenilor au fost ascultate și în acest an s-a finalizat instalarea unui sistem modern de ticketing . Noul sistem va putea elibera bilete și abonamente automat. Practic vei putea merge la orice oră să-ți iei bilet și vei putea plăti atît cash cît și cu cardul.

Începînd cu luna viitoare, va începe și vînzarea unor carduri nenominale pe care se va putea încărca o sumă ce va putea fi utilizată pe orice tip de transport în comun de pe raza orașului. În plus, vor mai apărea și abonamentele cu călătorii ce vor putea fi folosite pe orice linie.

Săptămîna trecută, pe 9 septembrie s-a dat în funcțiune primul automat de acest tip în stația Someș, strada 21 decembrie, în fața clădirii The Office (vezi video). Eram nerăbdător să-l testez și să văd cum se mișcă.

Mai ales că o prietenă a reușit să cumpere bilete de acolo sîmbătă, 12 septembrie (foto mai sus). Am mers așadar la terminal cu cele mai bune intenții. Testarea mea însă s-a terminat înainte de-a începe.

Motivul e mesajul de eroare afișat pe ecran (foto mai jos).

A apărut o eroare la cumpărarea de bilet. Vă rugăm să încercați din nou.

Așadar minunea a durat numai 3 zile și 3 nopți. Sunt curios totuși în cît timp se va remedia problema și cînd va deveni funcțional sistemul. Vă țin la curent cu evoluția lucrurilor.

automat-bilete-autobus-cluj-eroare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button