Printre cuvinte

Am intrat în finală!

Am reușit! Am reușit! strigam eu ieri pe la 12 noaptea (de fapt era azi deja) după ce timp de mai bine de o oră înroșisem F5-ul cu refresh-uri. Sînt unul din cei cinci care au intrat în finala Concursului pentru Basarabia. Articolul meu e în finală!

Vreau să mulțumesc din suflet celor care și-au găsit timp și au depus eforturi ca să mă susțină: familiei, prietenilor, cunoscuților și (încă) necunoscuților, tuturor celor care m-au votat. A fost o săptămînă în care v-am stresat cu mesaje, articole, bannere, linkuri. Dar s-a terminat.

Am reușit și consider acest lucru o realizare personală, dar este și reușita voastră, a celor care m-au susținut. Între timp articolul de votare a primit de 78 de ori share pe facebook și a avut peste 360 de accesări. (O să mă opresc aici cu mulțumirile pentru că textul începe să capete accente de discurs de premii Oscar sau MTV și chiar nu e cazul).

De astăzi începe faza de jurizare. Pînă luni, jurnaliștii Constantin Tănase, Cristian Tabără şi Vitalie Călugăreanu vor hotărî care dintre cele cinci articole merită să cîștige. În finală nu vor conta voturile , doar opinia juriului.

Între timp vă invit să citiți și să vă dați cu părerea referitor la celelalte articole din finală. Acestea sunt după cum urmează (click pe titlu pentru vizualizare):

1. Aici e România! de George Simion
2. România dinafara României de Cahuleanu
3. Odă pentru Basarabia de ziua ruşilor de Radu Osipov
4. Despre “Heimat”, pe româneşte de Dana Babin
5. Basarabia: dor de ţară, floare amară de Andrei Albu

12 Comments

 1. bravo…felicitari…tinem pumnii incontinuare…
  am citit multe din articolele din concurs, inclusiv acestea care au iesit in finala, si sincera sa fiu articolul tau este mai sufletist,mai sentimental, cu mai multa imaginatie…DEMN DE VICTORIE,…. celelalte articole tot sunt bune, dar sunt seci….
  Sper ca juriul sa faca alegerea corecta.

 2. Daca decizia celor 3 jurnalisti, va fi una obiectiva, si nu una influentata politic, ideologic, „cumatri”, „Cricova”,… Atunci tu cistigi. Si o spun asta nu din cauza ca te-am chemat la nunta :), dar din cauza ca eseul tau chiar este foarte frumos, mesaj etern, si nu unul efemer ca a celorlalti. Sincer, celelate articole nu mi-au placut.

 3. Ce disperat pari dupa cei 500 de euro. Nu o sa cartigi e bunishor articolulun loc 4. Incearca sa fii obiectiv si iti vei da seama. Articole mult mai bune au ramas pe dinafara. Mult succes…

 4. celelalte 4! ai avut si tu un articol ce a ramas in afara concursului de pari asa suparat?

 5. Sasha, nu te cunosc, dar bănuiesc că ești unul din concurenții care nu au intrat în finală. Ești supărat și frustrat. De aceea arăți cu degetul și ataci oamenii. Țin să-ți amintesc, însă, că pentru a ajunge în finală nu era suficient să ai un articol bun. Trebuia să depui efort ca să-l promovezi.

  Diferența dintre mine și alții care nu au intrat în primii cinci este că eu am reușit să mobilizez mai mult de 130 de oameni să mă voteze. Și nu am de gînd să mă simt vinovat pentru acest lucru, ba chiar consider aceasta o victorie personală.

  Un sfat pe viitor: poate n-ar strica să pui mîna pe un dicționar de ortografie, nu mai corecta oamenii, gramatica nu e domeniul în care excelezi (mă refer aici la comentariul tău).

 6. Uite ce e handi bandi, ai cersit si te-ai lingusit pe la oameni, poate chiar ai umblat prin baruri care aveau wi-fi si ai facut adrese de mail, nu ma intereseaza daca am intrat in finala sau nu, eram interesat sa iasa cel mai bun articol castigator, acesta era scopul. Ai scris un articol de cacat si te-ai lungusit la oameni nu mi se pare o realizare. Daca tie ti se pare ma bucur sa te anunt ca esti un prost. In fine nu are rost sa te mai bag in seama ca poate te simti prea bine. Pu si pa la revedere

 7. Nu ma refer la articolul tau ca e rau intelege, au fost articole mai bune in competitie. E gresit sistemul, daca nu recunosti esti un ipocrit. Scuza-ma de comentariul anerior eram nervos.

 8. Dragă Alexandru, poate ar trebui să te gîndești de două ori înainte de a posta comentarii în care jignești oamenii și aduci acuzații gratuite. Nervozitatea de moment nu e o scuză.

  Regulile au fost același pentru toată lumea. Să spui că un articol e mai bun decît altul este o chestie subiectivă. Părerile diferă, gusturile la fel. Tocmai de aceea avem juriu.

  Singura mea obiecție referitoare la concurs ar fi faptul că sistemul de votare era cam greoi. Cel puțin 10 cunoscuți de-ai mei nu au putut vota.

  Dacă vroiai un alt sistem de apreciere, trebuia să-l propui înainte să înceapă concursul și nu după faza de departajare.

  Propun să încetăm acest schimb de replici pentru că nu ne onorează pe niciunul dintre noi.

 9. Andrei banuiesc ca esti multumit cu rezultatul concursului.
  Acum intelegi de ce am tot batut din gura? Nu am avut nimic cu tine sau cu oricare alt cineva, nu a castigat cel mai bun articol chiar si dun cele 5, nu asta e cel mai bun. Concursul a fost organizat prost. Si cred ca o sa ai aceeasi parere cu mine de data asta, un lucru facut prost rezultatul ajunge sa fie si mai prost.
  Mult succes!!!

 10. Alexandru, acestea au fost regulile, acesta a fost concursul. Dacă juriul a hotărît așa, înseamnă că acesta a fost cel mai bun articol din cele 5. Am scris mai mult aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button