Ofuri cotidiene

Alegerile din Moldova și paradoxul măgarului înfometat

paradox-magar-buridan

Într-o zi un măgar s-a rătăcit în pustiu. Nu mai știa cum să găsească drumul spre casă, așa că a pus capul în jos și a pornit unde l-au dus picioarele. Ziua îndura soarele necruțător al deșertului, noaptea – frigul. Și totuși continua să meargă.

Se știe cât de rezistenți și încăpățânați pot fi uneori măgarii. A rătăcit așa zile în șir fără apă și hrană. Și, tocmai când a ajuns la capătul puterilor, a găsit o oază. În stânga era un izvor din care putea să bea. În dreapta, la aceeași distanță, era o pajiște pe care putea să mănânce.

Măgarul nostru s-a blocat. „Oare ce să fac?” se întreba el. „Să mănânc sau să beau? Oare îmi e mai tare foame sau sete?” A stat așa nehotărât o zi întreagă incapabil să se miște. Se știe cât de nehotărâți pot fi uneori măgarii. În cele din urmă puterile l-au lăsat cu totul și a murit.

Duminica aceasta, pe 30 octombrie, în Republica Moldova vor avea loc alegeri. Pentru prima dată după 16 ani basarabenii vor putea să-și aleagă președintele. Haideți să ridicăm capul din pământ, să luăm o decizie și să mergem la vot. Atâția câți am mai rămas. Mai ales că acum avem o alternativă.

Altfel vom păți ca măgarul din fabula lui Buridan.

Sursă imagine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button